2024. április 19., péntek

A minisztérium javaslatokat fogadott el az energiafelhasználás csökkentésére

Az energiaügyi minisztérium az energiafelhasználás csökkentése érdekében javaslatokat fogadott el, amelyeknek célja, hogy csökkentsék általuk a hő- és a villamosenergia felhasználását az államigazgatásban, a helyi önkormányzatokban, az állami vállalatokban, a gazdaságban és a háztartásokban.

A helyi önkormányzatok és az államigazgatás, valamint a köz- és magánvállalatok számára azt javasolja a tárca, hogy racionálisabban használják a világítást, fejlesszék az objektumokon az energiahatékonyságot, szerezzenek be napelemeket, és az áram felhasználása helyett válasszanak más, energiatakarékosabb fűtési módokat, hogy az energiafelhasználásukat 15 százalékkal csökkenthessék a tavalyi év azonos időszakához képest.

Emellett azt ajánlja a minisztérium, hogy készítsenek takarékossági terveket. A háztartásoknak azt javasolják a tárca szakemberei, hogy racionálisabban használják főként az elektromos energiát, és kilátásba helyezték, hogy a villanygazdaság kedvezményekkel ösztönözhetné a lakosságot, hogy kevesebb áramot használjon fel.

A javaslatokról itt olvashatnak bővebben.