2024. április 18., csütörtök

Szeretettel várva az elszármazottakat

Ötödször tartottak Hazaváró báránypaprikás-főző versenyt Doroszlón

Ötödik alkalommal tartotta meg Hazaváró báránypaprikás-főző versenyét a doroszlói Kuckó Gyermeksarok civil szervezet. A 150 résztvevő és vendég érdeklődésére számot tartó eseménynek a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület adott otthont. A főzés estefelé kezdődött, és vidám hangulat kísérte.

A helyieket, a vidéken vagy külföldön élő doroszlóiakat, a környező településekről érkezett vendégeket a vacsora előtt L. Móger Tímea, a Kuckó elnöke üdvözölte. Elmondta, nagy öröm, hogy minden évben ilyen nagy érdeklődésre tart számot a rendezvény, amely az együttes főzés élménye mellett az egyéni és közösségi találkozások alkalmát is megteremteni. Tímea a civil szervezet nevében köszönetét fejezte ki a támogatóknak, a tagoknak a segítségért, az együttműködő szervezeteknek: a Doroszlói Keresztény Magyar Nyugdíjas-egyesületnek, az Alvég Tekeklubnak a bizalomért. Hangsúlyozta továbbá, hogy már ismeretes a jövő évi Hazaváró báránypaprikás-főző versenynek a dátuma, nevezetesen augusztus 26-a. Lehet előre tervezni, hiszen szeretettel és nagy örömmel várnak mindenkit a jövő nyár végén is.

Az ünneplő közösséget az elszármazottak nevében a jelenleg Martonvásáron élő Bártol Lenke köszöntötte, ő egykor a doroszlói Móricz Zsigmond MME hagyományőrző néptánccsoportjának volt a vezetője, jelenleg pedig családilag Tisztaszobát tartanak fenn a faluban. Kiemelte a szervezőmunka értékét, amelyet a doroszlói magyar közösség tagjai képviselnek, továbbá elmondta, a faluból elszármazottként sokat jelent számukra, hogy évente „hazavárják” őket ilyen módon.

A szervezők ünnepélyesen, minden szakácsot, résztvevőt megajándékozva kihirdették a főzőverseny eredményét. Az id. Dékány József, Komáromi Jóska és Szabó Elek alkotta zsűri döntése értelmében az ötödik Hazaváró báránypaprikás-főző verseny első helyezettje Hegybeli József, második Király Kornél, harmadik pedig Gellér Balázs. Nyereményként bográcsot kaptak a győztesek.