2024. március 28., csütörtök

Hagyomány, érték, együvé tartozás, közösség

Immár 9. alkalommal szervezte meg a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület a Palicsi Magyar Sokadalom elnevezésű rendezvényét, amelyet ezúttal is a nyári színpadon tartottak meg szombaton és vasárnap.

A táncosok a sokadalom másnapján vonultak fel a tóparti sétányon a nyári színpadig, ahol a közönséget Móri Csilla, Szabadka Város tanácsának kommunális ügyekkel és fejlesztésekkel megbízott tagja köszöntötte. Ezután a Táncnyelven műsor keretében a néptáncegyüttesek mutatkoztak be, kicsik és nagyok egyaránt. A Palicsi Magyar Sokadalmon a vajdasági művészeti élet jeles képviselői mellett az anyaország és a Kárpát-medence magyarsága is képviseltette magát, Felvidékről és Erdélyből is érkeztek fellépők.

Fergeteges műsorral várták a látogatókat Palicson (Fotó: Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület)

Fergeteges műsorral várták a látogatókat Palicson (Fotó: Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület)

A Palicsi Magyar Sokadalom nyitásaként szombaton este Mindenek szerelme címmel táncos koncertet láthattunk a nyári színpadon Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Pál István Szalonna és Bandája, valamint a Szűcs Gábor vezette Jászság Népi Együttes előadásában. A rendhagyó műsorban ötvöződött az autentikus magyar népzene és néptánckultúra, valamint a blues és a rock and roll.

A látogatókat kirakodóvásár, a hűsölni vágyókat étel és ital várta.