2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Benzema-állandó

Az utolsó percekig szorult helyzetben volt a Real Madrid az Espanyol vendégeként. A Királyi Gárda a 88. percig az 1:1-es eredménnyel közel állt a szezonbeli első ponthullajtáshoz, Vinicius Junior korai találatát (12.) Joselu egyenlítette ki (43.). A hajrá azonban mozgalmas perceket hozott. A madridi nyomás ugyanis kifizetődött, amikor Benzema érkezett a hosszú kapufánál Rodrygo beadására (88.), percekkel később pedig a hazai kapus Lecomte kapott közvetlen piros lapot az elé futó Ceballos felrúgásáért. Az Espanyol csere híján Cabrerát állította a kapuba, azonban a középső védőből lett hálóőr tehetetlen volt az említett faultért végzett szabadrúgásnál, amit Benzema vágott a jobb alsóba.

A Barcelona is begyűjtötte a kötelező győzelmet, a Valladolid 4:0-s legyőzéséből Lewandowski duplával vette kia részét, rajta kívül Pedri és Sergi Roberto iratkozott fel.

A Bundesliga fordulójának zárómeccsén Brémában gólzáporos meccset nyert a Frankfurt, az első 45 percben öt találat született, a Premier League-be frissen feljutott Nottingham otthonában Harry Kane duplája hozta meg a Tottenham három pontját. Az olasz csizmán a Napoli nem bírt el Firenzében a Fiorentinával, és meglepetésre Franciaországban is döntetlenek születtek vasárnap este, a Lyon reimsi botlása mellett a PSG idén először pontokat hagyott a pályán, a Monacóval szemben.

Eredmények, angol bajnokság, a 4. fordulóban: Nottingham–Tottenham 0:2. Az élcsoport: Arsenal 12, Manchester City, Tottenham és Brighton 10 pont stb. Francia bajnokság, a 4. fordulóban: Reims–Lyon 1:1, PSG–Monaco 1:1. Az élcsoport: PSG, Marseille és Lens 10 pont stb. Német bajnokság, a 4. fordulóban: Werder–Frankfurt 3:4. Az élcsoport: Bayern és Union 10, Freiburg, Hoffenheim és Borussia (D) 9 pont stb. Olasz bajnokság, a 3. fordulóban: Salernitana–Sampdoria 4:0, Verona–Atalanta 0:1, Fiorentina–Napoli 0:0, Lecce–Empoli 1:1. Az élcsoport: Napoli, Milan, Lazio, Atalanta, Torino és Roma 7 pont stb. Spanyol bajnokság, a 3. fordulóban: Getafe–Villarreal 0:0, Barcelona–Valladolid 4:0, Espanyol–Real Madrid 1:3. Az élcsoport: Real Madrid és Betis 9, Barcelona és Villarreal 7 pont stb.