2024. április 25., csütörtök

Elhunyt Milutin Šoškić, a Partizan legendás kapusa

Milutin Šoškić, a Partizan labdarúgócsapatának legendás kapusa ma hunyt el életének 85. évében – közölte a fővárosi csapat.

– A mai napon életének 85. évében elhagyott bennünket Milutin Šoškić, a Partizan legendás kapusa. Szomorú nap ez a fekete-fehér család minden tagja számára. Köszönet Neki mindenért! – áll a klub közleményében.

Šoškić Pećen született 1937. december 31-én profi karrierjét pedig a Partizan csapatánál kezdte meg 1955-ben és egészen 1966-ig védte a fekete-fehér csapat kapuját. Az 1966-os esztendő emlékezetes maradt a számára, ugyanis ekkor is tagja volt a BEK-döntőt (Bajnokcsapatok Európa-kupája) játszó Partizan együttesének, amelynek során a belgrádi csapat 2:1-es vereséget szenvedett a Real Madrid csapatától.

Karrierje során a Köln csapatában is játszott, amelyet 1971-ig erősített. A jugoszláv válogatott szineiben Šoškić ötven alkalommal szerepelt és a nemzeti csapattal aranyérmet szerzett az 1960-as római olimpiai játékokon, majd ugyanabban az évben az Európa-bajnokságon ezüstérmes lett és tagja volt annak a csapatnak, amely negyedik helyezést ért el az 1962-es világbajnokságon.