2024. március 29., péntek

Sport, Tisza, kacagás

Jól sikerült Zentán a sportnap és a vízirobogó-vezetési tanfolyam

Két év kényszerszünet után szombaton délután Zentán, a híd melleti strandon Tiszai Sportnapot tartottak a Sport Mindenkinek Egyesület szervezésében. A résztvevők strandröplabdában, kispályás fociban, lábteniszben, dartsban, sakkban mérhették össze ügyességüket, a legkisebbeket pedig homokvárépítő és dinnyeevő verseny várta. A gyerekek körében természetesen a dinnyeevés volt a legnépszerűbb.

Radivoj Muškinja, az egyesület vezetője, a sportrendezvény egyik szervezője napilapunknak elmondta, hogy annak ellenére, hogy két év kényszerszünet után nem volt könnyű feladat ismét felkelteni az emberek érdeklődését a rekreációs sportok iránt, elégedettek a résztvevők számával, és bíznak abban, hogy jövőre még több személyt sikerül megmozgatni. A zentai civil szervezet egyébként a rekreációs sportlehetőségek iránti érdeklődést igyekszik felkelteni, így az ő égiszük alatt szervezik meg a zentai munkássportolók eljutását a munkásolimpiákra is. Az egyesület különböző sportolási csomagokat is kínál a rekreálni vágyó zentaiak számára. Ezek megvásárlásával a csomagok tulajdonosai a község területén 7 különböző sportágat képviselő klubban edzhetnek. Muškinja szerint ezek a lehetőségek igencsak népszerűek a polgárok körében.

Sokan ki akarták próbálni a vízirobogót (Fotó: Horváth Zsolt felvétele)

Sokan ki akarták próbálni a vízirobogót (Fotó: Horváth Zsolt felvétele)

A Tiszai sportnappal egy időben Zenta Község Idegenforgalmi Irodájának szervezésében jetski-tanfolyamra is sor került a Tisza-parton, és a vízirobogókat még vasárnap is ki lehetett próbálni. Ebben a programban 10–18 éves fiatalok vehettek részt, és ez is népszerű volt a fiatalok körében.

Laskovity Kornél, az idegenforgalmi szervezet igazgatója elmondta, hogy Zenta önkormányzata fontosnak tartotta, hogy Tisza menti településként népszerűsítsék a vízi sportokat, illetve a vízen folytatott életformát, és ezért is fogadta be ezt a rendezvényt.

– Egyik célunk az volt, hogy a 10–18 éves fiatalok elméleti oktatásban részesüljenek a vízi járművek biztonságos vezetéséről és a folyókon való közlekedésről, a másik pedig az, hogy a gyakorlatban is kipróbálják a vízirobogókat. Nagy is volt az érdeklődés, mintegy száz fiatal jelentkezett és vett részt a képzésben, és láthatóan óriási élmény volt számukra. Bízunk abban, hogy jövőre is lehetőségünk lesz egy ilyen esemény megszervezésére – mondta Laskovity Kornél.

E két rendezvényről bővebben napilapunkban jövő héten olvashatnak. A cikkünkhöz tartozó képgalériát itt tekinthetik meg.