2024. április 25., csütörtök

Augusztus utolsó hétvégéjén is torlódások a határátkelőhelyeken

Augusztus utolsó hétvégéje van, ezért intenzívebbé vált a forgalom az ország számos útvonalán. A Szerbiai RTV értesülései szerint a horgosi határátkelőhelyen a torlódások már csütörtök óta folyamatosan tartanak.

A Szerbiából kifelé vezető mind a hat sáv nyitva van, azonban a járművek folyamatosan és nagy számban érkeznek, ezért az országból való kilépésre a várakozási idő átlagosan három órát tesz ki.

Emellett a határközi terület is tömve van gépjárművekkel, ezért további két órát vehet igénybe a Magyarország területére való belépés. A Szerbiába való belépésre nem kell sokat várakozni.

Az éjszaka folyamán tízezer utas hagyta el az országot 2500 gépjárművel és mintegy negyven autóbusszal.

A Királyhalom-Ásotthalom és a Horgos-Röszke közúti határátkelőhelyek már reggel hét óra óta dolgoznak, azonban itt is gyorsan kialakultak a hosszú autósorok és az országból való kilépésre legalább egy órát kell várni.

Hasonló a helyzet Kelebiánál is, viszont azt tanácsolják az utasoknak, hogy a több órás várakozás elkerülése érdekében alternatív határátkelőhelyek felé vegyék az irányt. A tumultus a várakozások szerint vasárnap estig tarthat.