2022. december 6., kedd

Ingyenes tankönyvek elsősöknek

A városi oktatási hivatal szerződést kötött 12 kiadóházzal és 35 újvidéki általános iskolával annak érdekében, hogy az elsősök ingyenes tankönyveket kapjanak.

Az újvidéki képviselő-testület épületében írták alá ünnepélyesen a szerződéseket, az eseményen többek között jelen volt Dina Vučinić, a városi oktatási tanács tagjai is.

Az újvidéki önkormányzat 29 millió dináros támogatásának köszönhetően nagyjából 4000 elsős diák jut ingyenes tankönyvekhez
Az újvidéki önkormányzat 29 millió dináros támogatásának köszönhetően nagyjából 4000 elsős diák jut ingyenes tankönyvekhez

– Önkormányzatunk Miloš Vučević, Újvidék polgármestere kezdeményezésére az idén is támogatási keretet biztosított annak érdekében, hogy a tartományi székváros elsős diákjai ingyenes tankönyvekhez jussanak. Az elmúlt három évben is lehetővé tettük ezt a kedvezményt, az idén is a városi költségvetésben előirányoztuk a megfelelő összeget a tankönyvek megvásárlására. Ennek köszönhetően kb. 4000 diák jut majd ingyenes tankönyvekhez. A városi támogatás mindazokat érinti, akik nem pályázták meg az Oktatási Minisztérium által meghirdetett pályázatot a tankönyvek beszerzéséhez. A városi költségvetésben összesen 29.240.000,00 dinárt irányoztunk elő erre a célra, ami 2,1 millióval több mint az előző évben. Szerintünk ezzel sokat segítünk az elsősöknek és szüleiknek, és ezt a gyakorlatot szeretnénk folytatni a jövőben is. Szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy az újvidéki gyermekeknek teljesen ingyenes az óvodai ellátás az önkormányzatnak köszönhetően, és a magánóvodákba járó gyermekek költségeit is fedezzük – magyarázta Vučinić. Hozzátette: Az oktatásba való beruházás a legjobb invesztíció, az oktatási hivatalban arra törekszenek, hogy az elkövetkező időszakban még több befektetés történjen az általános- és középiskolákba annak ellenére, hogy a jelenlegi beruházások is jelentősek. Jelenleg felújítási munkálatok folynak az Ivan Gundulić Általános Iskolában, valamint a Vasa Stajić Egészségügyi Középiskolában, továbbá kiváló ütemben haladnak a munkálatok az adicei, új óvoda megépítésén.