2024. április 16., kedd
TÖRÖKBECSE

Örök nyugalomra helyezték Zséli Ágnest

A törökbecsei katolikus temetőben tegnap 13 órakor helyezték örök nyugalomra Zséli Ágnest, a Pannon RTV törökbecsei tudósítóját, a Hét Nap Bánáti Újság rovatának a külmunkatársát, aki augusztus 23-án tragikus hirtelenséggel hunyt el otthonában.

Örök nyugvóhelyére családtagjai, rokonai, barátai, ismerősei, szomszédai és politikusok kísérték el. A búcsúbeszédekben a felszólalók egy pörgős, munkájában fáradhatatlan és alázatos, életvidám személytől búcsúztak, aki élete során mindig aktívan részt vett a közösségépítésben, és sokat tett a törökbecsei magyarság fennmaradásáért. A temetésen jelen volt többek között Pásztor István, a tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Kovács Elvira, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője, Hajnal Jenő mgr., a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának az elnöke, Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke, valamint a helyi önkormányzat képviselői.

Zséli Ágnes 1970-ben született Törökbecsén. Az általános iskola befejezése után a szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumban folytatta tanulmányait, majd 1992-ben a Pedagógiai Akadémián szerezett osztálytanítói oklevelet. 1991-től 1998-ig a beodrai, 1998 és 2011 között a törökbecsei általános iskola osztálytanítójaként dolgozott, 2011-től 2014-ig a törökbecsei Josif Marinković Általános Iskolában szerb ajkú gyermekeknek magyar nyelvet tanított. 2012-től 2015-ig a törökbecsei helyi NB Rádió magyar műsorának a mindeneseként, 2013-tól kezdve a törökbecsei helyi újságban a magyar cikkek írójaként, 2014 óta a Hét Nap Bánáti Újság rovatának a külmunkatársaként, 2015-től fogva pedig a Pannon RTV tudósítójaként tevékenykedett. Tagja volt a Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottságának és a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének. 2020-ban a VMÚE szórványdíját érdemelte ki. A törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület alapítója, elnökségi tagja volt.

Nyugodjon békében!