2024. április 24., szerda
NAGYKIKINDA

Szúnyogirtási akció

Ma és holnap, júliushoz hasonlóan, szúnyogirtási akciót szerveznek a nagykikindai község területén, a városban, a falvakban, a csatornák és a tavak partján is permetezni fognak, áll a helyi környezetvédelmi, mezőgazdasági és vidékfejlesztési titkárság közleményében.

Pénteken 20 órától 23 óráig Nagykikindán és a község többi településén a felnőtt egyedeket irtják, szombaton reggel 6 órakor pedig a város központját kezelik. Erre a célra az Aqua K-Othrone EW 20 nevű készítményt fogják használni, amely veszélyes a méhekre nézve, hatása pedig három napig tart, ezért felhívják a méhészek figyelmét arra, hogy kaptáraikat erre az időszakra zárják be, illetve szállítsák el azokat a kezelések helyszínétől legalább öt kilométerre.
Ugyanezekben az időpontokban szervezik meg a csatornák és a tavak partjainál is a lárvák irtását. Erre a célra két készítményt fognak használni, a Larva Stop és a Vectobac 12 AS nevezetűeket, melyek a méhekre nézve ártalmatlanok.

Ha az időjárási körülmények nem engedik meg a munka elvégzését, új időpontot fognak kijelölni, melyről kellő időben fogják értesíteni a közvéleményt.