2024. április 24., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Glasgow-nak két csapata lesz a főtáblán

Tizenkét szezon várakozás után került be újra a BL csoportkörébe a Rangers gárdája, így a skótok hosszú idő után újra egyidejűleg szurkolhatnak mindkét kirakatcsapatuknak a legrangosabb tornán. A győztes gólt a PSV eindhoveni legyőzésén a horvát Antonio Čolak szerezte. A horvátoknak egyébként a nap fő örömét a Dinamo okozta, a zágrábi alakulat kilencven perc után 2:1-gyel egyenlítette ki a Bodø/Glimt első meccsen szerzett 1:0-s előnyét, a hosszabbítás utolsó perceiben pedig gyors egymásutánban két góllal döntötte el a párharcot.

Eredmények, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágók: Dinamo (Z)–Bodø/Glimt 2:1, h. u. 4:1 (bejutott a Dinamo 4:2-vel), PSV–Rangers 0:1 (bejutott a Rangers 3:2-vel), Trabzonspor–Köbenhavn 0:0 (bejutott a Köbenhavn 2:1-gyel). A BL-főtábla mezőnye, 1. kalap: Real Madrid, Frankfurt, Manchester City, Milan, Bayern, PSG, Porto, Ajax. 2. kalap: Liverpool, Chelsea, Barcelona, Juventus, Atlético Madrid, Sevilla, Leipzig, Tottenham. 3. kalap: Borussia (D), Salzburg, Sahtar, Inter, Napoli, Benfica, Sporting, Leverkusen. 4. kalap: Marseille, Club Brugge, Celtic, Plzen, Maccabi (H), Köbenhavn, Rangers, Dinamo (Z). A sorsolást tegnap este bonyolították le.

Iránban újra nézhetnek bajnokikat a nők

Iránban több mint négy évtized után először engedélyezik a nőknek, hogy a helyszínen tekinthessenek meg bajnoki mérkőzéseket. Az ország sportminisztériumának tájékoztatása szerint a teheráni Asadi Stadionban 28 ezer jegyet – azaz a befogadóképesség 30 százalékát – női szurkolók rendelkezésére bocsátanak a csütörtöki Esteghlal Teheran–Mess Kerman meccs előtt. Az illetékesek hozzátették, hogy pozitív tapasztalatok esetén más városokban is beengednek nőket a ligatalálkozókra.

Az utóbbi három évben a nemzetközi szövetség (FIFA) nyomására korlátozott létszámban részt vehettek női rajongók a válogatott mérkőzéseken, de a bajnokik eddig tabunak számítottak. Iránban az 1979-es iszlám forradalom győzelme óta a nők nem vehetnek részt sportversenyeken. Ezt a tilalmat eddig csak egyedi esetekben oldották fel a hatóságok.