2024. április 19., péntek
SZABADKAI SPORTHÍREK

Négy érem az országos bajnokságon

Čačakon tartották meg a hegyi és a kritérium országos bajnokságot, melyen a Spartacus kerékpározói négy érmet nyertek. Az első helyen végzett Vuk Trišić (kritérium, fiatalabb serdülők, 11,7 km), ezüstérmet Perčić Márk (hegyi, ifik, 7,3 km és kritérium, ifik, 24,4 km) nyert, a dobogó harmadik fokára pedig Ivan Perčić (hegyi, fiatalabb serdülők, 3 km) állhatott. A Spartacus versenyzőinek további helyezése a következő, hegyi, fiatalabb serdülők: 4. Trišić, 8. Nikola Vujković Lamić, 10. Marko Tikvicki. Kritérium, fiatalabb serdülők: 4. Ivan Perčić, 9. Vujković Lamić, 10. Tikvicki.

Perčić Márk, a Spartacus Kerékpárklub kiválósága sikeresen befejezte a miskolci világkupa mindhárom szakaszát, melyen összesen 13 ország versenyzői vettek részt.

A Spartacus asztaliteniszezői kilenc érmet nyertek a magyarországi Algyőn rendezett nemzetközi tornán. Aranyérmet Ana Nikoaini, Miloš Matković és Takarics Róbert (mindannyian felnőttek) nyert, Stefan Kostadinović (felnőttek) a második, Stefan Lazić (felnőttek), Bata Olivér (U-11 és U-13), Vasilije Vukov (U-13) és Miloš Matković (U-15) pedig a harmadik helyen végzett.

Kézilabda: Régi-új edzővel a magasabb rangfokozatért

A Spartacus kézilabdázói augusztus elején kezdték a felkészülést a Szuper B liga 2022/23-as idényére. A klubvezetés a legerősebbek társaságába való visszajutást tűzte ki célul, melynek érdekében leszerződtette Slaviša Laković edzőt, aki a Szuperligában több éven át sikeresen vezette a szabadkai csapatot. Az együttes edzőtáborba nem utazik, a bajnokság szeptember 17-ei kezdetéig a sétaerdei sportcsarnokban és a szabadtéri edzőpályán készül a Verbász elleni szezonnyitóra (szeptember 17.). „Újra jó Szabadkán lenni, habár a Spartacus egy rangfokozattal alacsonyabban szerepel. A város szuperligás csapatot érdemel, és mindent meg is teszünk céljaink eléréséért. A csapat majdnem komplett, a tárgyalások még két játékossal folynak. Minden bizonnyal nagy csatát vívunk majd az első helyért, hiszen rajtunk kívül a Smederevo, a Verbász, az Inđija, az Ub és a szépligeti Hercegovac is a lehető legmagasabb célt tűzte ki maga elé. Az első helyig vezető út nagyon nehéz, de nem leküzdhetetlen. Csapatunk a fiatalság és a rutin egyvelege. Felkészülési mérkőzéseket a bajnok Vojvodina, a bosznia-hercegovinai liga ezüstérmese, a tuzlai Sloboda, a Kikinda és a Cservenka ellen játszunk, de részt veszünk a regőcei nemzetközi tornán, ahol a vinkovci csapattal mérjük össze erőnket. Nehéz meccsek várnak ránk, melyek a bajnokságra való minél jobb felkészülést szolgálják” – mondta Laković.

A Spartacus együttese a bajnokság 1. fordulójában, szeptember 17-én a Verbász csapatát látja vendégül.

Kosárlabda: Edzésben a csapat

A Spartacus férfi-kosárlabdaklub játékosai augusztus első napjaitól kezdve készülnek az I. liga küzdelmeire. A játékoskeretben több változás történt a nyár folyamán, ugyanis Aleksa Stojanovićra, Saša Gazibegovićra és Vuk Dmitrovićra már nem számít a szakvezetés, eddig pedig négyen érkeztek a csapathoz, ők pedig Aleksandar Ilkić (užicei Sloboda), valamint három idegenlégiós, P. J. Hardy, Nana Opuka és Kassim Nicholson. Ők és a tavalyi csapat gerince (Sokolović, Jugović, Danilović, Dodić, Barna, Prlja, V. Gazibegović, Kojić) alkotja azt az együttest, mely az I. liga rajtján, október elsején az óbánovci Dunavhoz utazik. „A teljes felkészülést Szabadkán végezzük, nem utazunk sehova, itt minden szükséges feltétel rendelkezésünkre áll. A főleg fizikai felkészítést magába foglaló első fázis végére értünk, a második fázisban többet dolgozunk a taktikán és a labda is nagyobb szerepet kap. Eszéken és Szombathelyen felkészülési tornákon lépünk pályára, de a tervek szerint megmérkőzünk az FMP, a Hercegovac és a Temesvár együtteseivel is, valamint Kúlán részt veszünk a Kosárlabda népszerűsítése Vajdaságban elnevezésű rendezvényen” – mondta Srećko Sekulović vezetőedző, aki korábban már dolgozott Szabadkán, majd pályafutását magyarországi csapatokban folytatta, a Kék Galambokhoz Szegedről érkezett.