2024. március 28., csütörtök

Sztárvendégek a színpadon

Polyák Lilla és Radics Gigi is koncertezett az idei Szent István-napi rendezvényen Óbecsén

Két év kihagyás után ismét megszervezték a Szent István-napi rendezvényt Óbecsén, a helyi Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör által, augusztus 19-én. Az eredetileg kétnaposra tervezett eseményt végül csak pénteken tartották meg több mint ezer érdeklődő előtt, ugyanis a szervezők az augusztus 20-ára, szombat délutánra meghirdetett Szent István-napi főzőversenyt és a színes gyermekprogramokat a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt aznap délelőtt lemondták. A Szent István-napi rendezvény már hagyománnyá nőtte ki magát az óbecsei magyarság körében. Legnépszerűbb és leglátogatottabb részét a zenei programok jelentik, a szervezők az elmúlt évek során számos ismert hazai és magyarországi előadót láttak vendégül. Nem történt ez másképp az idén sem. A helyi tehetséges fiatalok  ̶  Koncz Antónió és a Les Filles zenekar  ̶   mellett két magyarországi sztárvendég koncertjét élvezhette a publikum: Polyák Lilla énekesnő és színésznő, valamint Radics Gigi énekesnő is színpadra lépett az est folyamán.

Polyák Lilla színésznőként és énekesnőként is szép sikereket tudhat magáénak, számos mese betétdalát énekelte és több musical CD-n is közreműködött. Énekesi karrierjének fontos állomása volt, amikor 2008-ban megnyerte az M1 Csináljuk a Fesztivált című műsorát a világhírű Woman in Love című dal előadásával. 2013-ban az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválogatójában a Valami más című dala a középdöntőig menetelt, 2014-ben pedig a Karcolás című sláger került a legjobb harminc dal közé. 2014-ben jelent meg a Most és Mindörökké című első önálló albuma, amely egy igazi slágergyűjtemény. Eddig öt hangoskönyv látott napvilágot a felolvasásában. A művésznő nem először koncertezett Vajdaságban, és elmondása szerint már nagyon várta az estét. Ha azt a szeretetet kapja vissza, amit ő hozott, akkor remek este elé nézünk  ̶  fogalmazott Polyák Lilla a koncertjét megelőzően.

– Próbáltam olyan zenei repertoárt összeállítani, amiben mindenki ízlésének megfelelően megtalálja azt a dalt, ami tetszik neki, slágereket és könnyűzenei válogatást fognak hallani a látogatók. Szent István-napi rendezvény lévén különösen ügyeltem, hogy olyan számok is elhangozzanak, mint például a Magyarország című dal Oláh Ibolyától vagy az Európa – mondta az énekesnő.

Polyák Lilla a musicalvilág ünnepelt művésze, számos szerepben bizonyította már tehetségét, de a színház mellett popénekesnőként is elismert. A Madách Színházban töltött 20 éve alatt olyan világhírű darabokban játszott, mint a Mary Poppins, József és a színes szélesvásznú álomkabát és a Jézus Krisztus Szupersztár. Korábban a Budapesti Operettszínház olyan közkedvelt produkcióiban, mint a Rómeó és Júliában vagy a Rebeccában láthatta a közönség, jelenleg pedig a teátrum öt futó előadásban is játszik. Polyák Lilla a musicalek mellett hangsúlyt fektet popzenei karrierjére is.

– Nem tudnám a kettőt szétválasztani, az éneklést és a színészkedést. Az egész pályám úgy indult, hogy egy rockzenekarban kezdtem énekelni, miközben versmondó versenyekre jártam, de ekkor még csak próbálgattam a szárnyaimat. Aztán tényszerűen a színművészetire, próza szakra vettek fel, utána mégis a zenés színház felé fordult a karrierem. Musicalszínésznőnek is titulálnak, de ez a színháznak egy olyan szegmense, amit gyakorlok és űzök. Nagyon szívesen forgatok is, sorozatokban is láthattak már, filmezni is szeretek, és a prózai színházban is szívesen játszom. A nyári időszakban sok produkcióban szerepeltem, a Margit-szigeten is volt két bemutatóm, az Elisabeth-ben és A kőszívű ember fiaiban is láthatott a közönség. Az őszi időszakban főként az Operettszínházban és a kecskeméti Katona József Színházban lépek fel – mondta a színésznő, majd hozzátette, hogy mindig az a szerep áll hozzá a legközelebb, amit éppen játszik. 

– Ez nem is lehet másként, mert az ember mindig abba a szerepbe szerelmes, amit éppen játszik, és aztán az szépen belesimul a többi közé. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen nagyon színes, sokféle az a repertoár, amit eddig eljátszottam. Remélem, hogy ez az elkövetkező években sem lesz másképp – nyilatkozta Polyák Lilla.

Radics Gigi először 2008-ban a Megasztár 4-ben tűnt fel, tehetségének és kitartásának köszönhetően végül 2012-ben a Megasztár 6 győztese lett. Ugyanebben az évben adta ki egyik legnépszerűbb dalát, a Vadonatúj érzést, amely után folyamatosan jelentek meg a slágerei. Ilyen volt A Dal 2013-ban bemutatott Úgy fáj című dala is. Az énekesnő nem zárkózik el a duettektől sem: Király Viktor és Radics Gigi közös slágere, a Nem szóltál című dal idén év elején jelent meg. Az óbecsei közönség sok saját számot hallhatott a koncert során, de néhány világslágert is tartalmazott a repertoár.

– Új dalokon dolgozom a zenei produceremmel, aki egyben a gitárosunk is. Rengeteg koncert, esemény van a nyári szezonban, de hamarosan sor kerül arra is, hogy új dalokat vegyünk fel. Remélem, hogy sikeresek lesznek, szerencsére az eddigiek annak bizonyultak – fogalmazott a fiatal énekesnő.

Radics Gigi tavaly indult A Dal 2021 című tehetségkutató műsorban az Egy vagy velem című szerzeményével, ahol egészen a döntőig eljutott.

– Ez volt az első megnyilvánulásom szülés után, ez egy fontos platform volt akkor. Egyelőre a saját dalaimra és projektekre koncentrálok, próbálok minél több új dalt kiadni.  Mostanában alakult úgy, hogy én írom a dalaim szövegét, melódiáját és hangszerelését is, illetve hozzá a videóklipet is én találom ki. Igazából most próbálok mindenes lenni és úgy alakítani, ahogyan az nekem tetszik. Mindez a zenei producerem nélkül nem működhetne, illetve a testvérem nélkül, aki a videóklipjeimet veszi fel, ugyanis operatőrként dolgozik. Ők mind fontos elemei a csapatnak – közölte az énekesnő.

Radics Gigi 2020 októberében adott életet gyermekének: Bella Szófia idén már kétéves lesz. Az énekesnő ezzel kapcsolatban elmondta, hogy vannak ugyan nehezebb napok, de szerencsésnek mondhatja magát, hiszen rengeteget segít neki a párja és édesanyja. Hozzátette, hogy rengeteget koncertezett idén nyáron, és a tervek szerint ősszel sem lesz másképpen.