2024. április 20., szombat

Munkálatok a Bolyaiban

Végéhez közeledik az egykori Pionírotthon felújítása, a fő épületben két könyvtárszoba kialakításán fáradoznak

A tartományi oktatási titkárság az év elején írta ki az iskolák számára az épületfelújítási pályázatot, amit a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium is sikeresen megpályázott és összesen 3 millió 600 ezer dinárt nyert el, amit arra fordítottak, hogy felújították a Népkertben található Pionírotthont, ahol az iskola képzőművészet szakos diákjai alkotnak.

Csikós Pajor Gizella, az intézmény igazgatója napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a pénzt az épület nyílászáróinak, pontosabban ablakainak a lecserélésére, illetve az épület külső homlokzatának bepucolására fordították.

– A közbeszerzésen legjobb árajánlatot benyújtó újvidéki Bob Kft. augusztus 1-jén látott hozzá a munkálatokhoz. Az ablakok lecserélésével és javítgatásaikkal már végzett az újvidéki vállalat, viszont a külső munkálatok még javában folynak, és remélhetőleg a héten, de legkésőbb a tanítás kezdetéig befejeződnek. A fő épületben is munkálatok folynak, mégpedig az első emeleten két irodahelyiséget alakítunk át könyvtárrá. A nyár folyamán felcsiszolták és újralakkozták a parkettát, a könyvtár polcait is átköltöztették, és most a könyvek költöztetése van folyamatban. A héten ezzel is végeznek. Lényegében az a könyvtárunk, amely eddig a magyar tanterem keretében működött,  most két könyvtárszobában kap helyet – magyarázta az igazgatónő, és hozzátette, hogy a könyvtárban a diákok a délutáni órákban tanulhatnak, készülhetnek az órákra.