2024. április 25., csütörtök

Önkormányzati támogatás vállalkozások beindítására

A városi önkormányzat pályázatot írt ki helybeli, munkanélküli személyek üzleti kezdeményezéseinek támogatására, erre a célra a költségvetésben 47 millió 268 ezer dinárt jelöltek meg.

A támogatást tehát olyan munkanélküli személyeknek ítélik meg, akiknek neve megtalálható a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat újvidéki nyilvántartásában, a pénzeszközöket abból a célból ítélik oda, hogy az elképzelt vállalkozásukat beindíthassák, vagy, hogy olyan gazdasági csoportosulást alakítsanak, amely munkahelyet jelent majd számukra.

Az egyszeri segély összege 250 ezer dinártól 500 ezer dinárig terjed, az összeg az újonnan bejegyzett vállalkozás üzleti tervében megjelölt és bizonyítottan indokolt kiadásoktól és a szükséges beruházások méretétől függ. Abban az esetben, ha több munkanélküli személy egyesül a törvényben előírt módon, akkor külön-külön kell átadniuk a kérvényt, és így nyerhetik el a már jelzett, támogatási összeget.

A pályázati kérvényt az üzleti tervkerettel együtt, továbbá a nyilatkozatot tartalmazó űrlapot a novisad.rs és a privredans.com oldalakról tölthetik le az érdeklődők, vagy pedig személyesen kérhetik ki a Gazdasági Igazgatóság Pirosi út 110a alatti székházában.

A kérvényt az üzleti tervvel együtt két példányban kell elküldeni a Gazdasági Igazgatóság címére postai úton, lezárt levélborítékban, vagy pedig személyesen kell átadni azt az említett címen. A pályázatra szeptember 16-áig lehet jelentkezni, bővebb információkat pedig a Gazdasági Igazgatóságnál lehet kapni a 021/452-414-es, vagy a 021/6614-085-ös telefonszámok egyikén.