2023. március 31., péntek
TÖRÖKBECSE

Ma kezdődik a Nagyboldogasszony-napok rendezvénysorozat

Augusztus 25-e és 28-a között rendezik meg Törökbecsén a Nagyboldogasszony-napok elnevezésű rendezvénysorozatot. Az idén 28. alkalommal megrendezendő népszerű megmozdulás a bánáti települést ilyenkor Szerbia turisztikai célpontjainak élére helyezi, hiszen évente mintegy 150 ezer ember látogatja meg.

A program ma este 20 órakor veszi kezdetét, ekkor nyitják meg a kézműves sörök utcáját, ahol kézműves sörfőzdék italait kóstolhatják a sörimádók. A kézműves sörök utcája a rendezvény többi napján 18 órakor nyitja meg kapuit. Esténként különféle zenei programokkal készülnek a szervezők. Holnap 15 órakor veszi kezdetét a Nagyboldogasszony-napok rendezvénysorozat keretében megszervezett kilencedik Poljo-Fest mezőgazdasági vásár, ahol a három nap alatt különféle mezőgazdasági gépeket bemutató kiállítást, valamint jószágkiállítást is megtekinthetnek a látogatók. A traktorvezetők több ügyességi versenyen is részt vehetnek, emellett szakmai előadások is várják az érdeklődőket. A kézműves bazár, amelyre Szerbia számos településéről érkeznek kiállítók, szintén holnap 16 órakor nyitja meg kapuit a város központjában, szombaton és vasárnap pedig 10 órakor. A szervezők a legkisebbekről sem feledkeztek meg, holnap 16 és 20 óra között, szombaton és vasárnap pedig 17 és 19 óra között színes gyerekprogramok és különféle műhelymunkák várják a kicsiket a törökbecsei Népkönyvtár udvarában. Holnap tartják meg a szokásos halászléfőző versenyt a Tisza-parton, a versenyzők 16:30-tól kezdve jelentkezhetnek a megmérettetésre, a főzőverseny 17:30-kor kezdődik, az eredményhirdetésre pedig 21 órakor kerül sor. Szombaton 9 és 19 óra között az újvidéki speciális rendőri egység tagjai hegymászó parkot alakítanak ki a gyerekek számára, emellett terepjárókat és különféle felszereléseket is bemutatnak, amelyeket a munkájuk során használnak. Vasárnap délben kezdődik a lovas fogatok hagyományos, immár 28. felvonulása és versenye a Tisza-parton.

A rendezvény legnépszerűbb és leglátogatottabb részét a zenei programok jelentik, a Nagyboldogasszony-napok szervezői az elmúlt évek során az ország és a régió legismertebb előadóit látták vendégül. Holnap 19 órakor a Kovács Gyuszi és Barátai együttes lép fel a Tisza-parton felállított szabadtéri színpadon, 21:30-kor pedig a Kal Bend koncertje következik. Szombaton 20 órakor az Orthodox Celts zenekar lép színpadra, 21:30-kor Nele Karajlić fellépése következik, 23 órakor pedig a Partibrejkers szórakoztatja a közönséget. Vasárnap este a sztárelőadóké a főszerep: 20 órakor Aleksandra Prijović, majd 22 órakor Saša Matić koncertezik. A rendezvény vasárnap éjfélkor tűzijátékkal zárul. A rendezvénysorozat keretében megvalósuló programok ingyenesen látogathatóak.

Szombaton és vasárnap szervezett buszjárat indul a törökbecsei Nagyboldogasszony-napokra: 17:30-kor Újvidékről, 18 órakor Járekról, 18:10-kor Temerinből, 18:30-kor Bácsföldvárról, 18:45-kor pedig Óbecséről. Az autóbusz fél órával a zenei programok után indul vissza Törökbecséről. Újvidékről a menettérti jegy 1000 dinárba, Járekról és Temerinből 900 dinárba, Bácsföldvárról 600 dinárba kerül. Azok, akik Óbecséről érkeznek a rendezvényre, 500 dinárt kell fizetniük a menettérti buszjegyért.