2024. április 24., szerda

Javulni fog a szolgáltatás minősége

Karbantartási munkálatok a nagykikindai Toplana távfűtő közvállalatnál

Nagykikindán a Nagy Miloš utcában az elmúlt időszakban a távfűtés fővezetékeinek cseréje zajlott. A munkálatok a befejezéshez közelednek, ezért Nikola Lukač, Nagykikinda polgármestere megtekintette a munkálatok befejezését, valamint ellátogatott a mikronaseljei városrészbe, hogy ott is megnézze a C1, C és D blokkban a felújítási munkálatok kezdetét.

– A Toplana a nyári időszakot használta ki arra, hogy a felhasználók számára a legnagyobb jelentőséggel bíró felújítási, illetve karbantartási munkálatokat elvégezze. A Nagy Miloš utcában zajló távfűtőfővezeték-cserének köszönhetően biztos vagyok abban, hogy a fűtés minősége jelentősen javulni fog, lényegesen kevesebb veszteséggel jár majd, és a szolgáltatásokkal a polgárok meg lesznek elégedve – mondta polgármester.

A Toplana távfűtő közvállalat felhasználóinak mintegy 70 százalékát ellátó Centar kazánház 220 méteres fővezetékének kiépítéséről van szó. A több mint 30 millió dinár értékű beruházás befejezésével megoldódik az egyik legnagyobb probléma ebben a városrészben, tekintettel arra, hogy a korábbi években számos baleset történt ezen a szakaszon. Ezenkívül a közvállalat a karbantartási terv és program részeként szeptemberben az alállomások kazánjait készíti elő a fűtési szezonra.

A Toplana távfűtési közvállalatnak 3400 felhasználója van, és 240 000 négyzetméternyi területet lát el hőenergiával.