2024. április 25., csütörtök
NŐI BL-SELEJTEZŐ

Már a rajton búcsúztak a Kék Galambok

Szabadka: Spartacus–Brann 1:3 (0:2)

Városi stadion, 200 néző, vezette: Rodzina (Lettország). Góllövők: Filipović a 72., illetve Engesvík a 21., Yallop a 25. és Brochmann az 55. percben.

Spartacus: Mihajlović, Baka (Vučković), Frajtović, Cowart, Slović, Milivojević, Kusi, Staier (Ilić), Stupar, Filipović, Owusu (Sever).
Brann: Mikalsen, Kvamme (Stenevík), Lund, Hansen, Bergsvand, Ostenstad, Gaupset, Lie (Nygard), Yallop (Naalsund), Brochmann (Gudmundsdottír), Engesvík (Asland).

A norvég vendégcsapat nagy iramban kezdte az összecsapást, az északiak az első negyedórában több veszélyes helyzetet is kialakítottak Mihajlović kapuja előtt, majd a 21. percben a vezetést is megszerezték, miután Engesvík 18 méterről védhetetlenül a bal felső sarokba bombázott. Négy perc múlva ismét a hazaiak kapujában táncolt a labda, Gaupset élesen belőtt labdájára ugyanis az ausztrál Yallop érkezett remek ütemben, és közelről a léc alá bombázott. A második játékrész elején ismét a bergeni együttes volt a jobb, a piros mezesek előbb eltalálták a kapufát, majd Gaupset közeli lövésénél Mihajlović még nagyot védett, a kipattanót azonban Brochmann kíméletlenül a hálóba vágta. Biztos előnyük tudatában a vendégek ezt követően visszavettek a tempóból, amit a Kék Galambok ki is használtak, és a 72. percben Filipović pontos lövésével szépítettek az eredményen. Többre azonban már nem futotta a kék-fehérek erejéből, így a végig jobb teljesítmény nyújtó norvég gárda jutott tovább a BL-selejtezőjének következő fordulójába.