2024. április 24., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

„Nincs könnyű út a csoportkörig”

Ma este 9 órától a belgrádi Marakana Stadionban dől el, hogy bejut-e az európai klubfoci legrangosabb tornájának csoportkörébe a Crvena zvezda. A Szuperliga bajnoka a BL-selejtező utolsó állomásán a haifai Maccabival mérkőzik, és a piros-fehéreknek kőkemény dolguk lesz a fegyelmezett izraeli alakulattal, amely hazai környezetben a múlt héten 3:2-es előnyt harcolt ki úgy, hogy egy félidő után még a Zvezda vezetett 2:1-re.

Dejan Stanković vezetőedző kifejtette, nehéz feladat vár rájuk, amiben ugyanakkor hathatós segítségre számít a lelátókról. „Tudom, hogy tömve lesz a stadion, és hihetetlen szurkolást fogunk kapni. Sosem volt könnyű bejutni a BL-be, most sem lesz az, de a Zvezda a történelme során már többször bizonyította, hogy képes rá. Az első mérkőzés vereségébe nem szeretnénk beletörődni, de el kell ismerni, hogy nagyon nehéz volt az a meccs. Viszont szükségünk volt az ilyen magas ritmusú mérkőzésre, sokat tanulhattunk belőle a visszavágóra, és arra fogunk törekedni, hogy a játék több kulcsfontosságú elemében a riválisunk fölé magasodjunk. A fiúk már többször kerültek olyan helyzetbe, hogy a falhoz szorították őket, de mindig megtalálták a sikeres választ a nyomásra. Ugyanilyen hozzáállásra számítok a visszavágón is” – magyarázta a tréner.

Gigászi hetesek idegenben

Vasárnap este az európai foci két sztárcsapata is hét gólt pakolt aktuális riválisa hálójába. A Bundesliga-címvédő Bayern Bochumban vendégeskedett, ahol sorrendben Sané, de Ligt, Coman, Mané (kétszer), Gamboa (öngól) és Gnabry talált be szegény házigazda kapujába. Nem sokkal a lefújás után Lille-ben kezdődött meg a francia derbi, az elmúlt két kiírás győztese csapott össze, és a PSG egyértelművé tette, hogy idén is őt kell legyőzni a kihívónak. A később mesterhármasig jutó Mbappé Messi zseniális kiugratásából a Ligue 1-ben új gyorsasági rekordot jelentő 8 másodperc alatt talált be, rajta kívül Neymar kétszer, Messi és Hakimi egyszer-egyszer volt eredményes.

Mbappének 8 másodperc kellett, hogy betaláljon egy látványos ejtéssel (Fotó: BeSoccer)

Mbappének 8 másodperc kellett, hogy betaláljon egy látványos ejtéssel (Fotó: BeSoccer)

Eredmények, angol bajnokság, a 3. fordulóban: Newcastle–Manchester City 3:3. Az élcsoport: Arsenal 9, Manchester City, Tottenham, Leeds és Brighton 7 pont stb. Francia bajnokság, a 3. fordulóban: Lille–PSG 1:7. Az élcsoport: PSG 9, Marseille és Lens 7 pont stb. Német bajnokság, a 3. fordulóban: Bochum–Bayern 0:7. Az élcsoport: Bayern 9, Borussia (M), Union és Mainz 7 pont stb. Olasz bajnokság, a 2. fordulóban: Empoli–Fiorentina 0:0, Napoli–Monza 4:0, Atalanta–Milan 1:1, Bologna–Verona 1:1. Az élcsoport: Napoli és Inter 6, Milan, Atalanta, Fiorentina, Lazio és Torino 4 pont stb. Spanyol bajnokság, a 2. fordulóban: Athletic Bilbao–Valencia 1:0, Atlético Madrid–Villarreal 0:2, Real Sociedad–Barcelona 1:4. Az élcsoport: Villarreal, Real Madrid, Betis és Osasuna 6 pont stb.