2024. április 23., kedd
SAKK – TORNYOS

Taroltak a fiatalok Tornyoson

A tornyosi Radnički Sakk-klub szombaton ötödik alkalommal rendezte meg a Toleranciakupát. A kilenc fordulós rapid versenynek a helybéli Ady Endre Művelődési Egyesület adott otthont. Összesen hatvanhárman ültek asztalhoz, hogy összemérjék a hatvannégy mezőn való jártasságukat. A tornát fél pont előnnyel a felsőhegyi Juhász Bence nyerte, megelőzve a zentai Molnár Gábor Rolandot. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a kevi Keckeméti Árpád állhatott fel. Érdekesség, hogy az érmesek, egyaránt a húszas éveikben járó fiatalemberek, és mindannyian Jovan Geleta FIDE mester tanítványai voltak.

A szervezők a pionírok (15 éven aluliak) teljesítményét külön értékelték. Ebben a kategóriában a fiúknál Leond Ivanović bizonyult a legjobbnak, második helyen Dalibor Grigorić végzett, harmadik pedig Balog Máté lett. A lányok versenyét Cipó Nóra nyerte, Bakos Emmát és Búrány Zsófiát megelőzve. A legjobb hazai pionírnak Kádár Konor bizonyult.

Ezenfelül több különdíjat is kiosztottak: a legjobb női játékosnak járó serleget Piri Molnár Gábor Angéla vehette át. Branislav Januševič lett a legjobb senior (65 év feletti). Az amatőrök (értékpontszám nélküliek) kategóriájában Miroslav Zagorac teljesített a legjobban, az 1800 Élő-pont alattiak között pedig Miloš Marković. A legjobb külföldi játékosnak járó díjat Dosztán János érdemelte ki, a legjobb hazai játékos pedig Márkus Tibor lett. A verseny végeztével valamennyi résztvevő közös ebéden vett részt.