2024. április 25., csütörtök

Folytatódnak a Szent István-napi programok Budapesten

Folytatódnak vasárnap a Szent István-napi programok Budapesten, amelyek megtartását az operatív törzs az egyes helyszínek szervezőinek mérlegelése alapján engedélyezi - közölte a testület vezetője vasárnap reggel. Kovács Zoltán, az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője Facebook-oldalán tudatta: az esetleges fejleményekről természetesen haladéktalanul tájékoztatást adnak.

Mint ahogyan arról beszámoltunk, a kedvezőtlen időjárás miatt bizonytalanná vált a nemzeti ünnep egyes programjainak lebonyolítása: pénteken este nyolckor lezárták a szabadtéri rendezvényeket, lemondták a szombat reggeli légiparádét, majd egy későbbi döntés értelmében az ünnepi tűzijátékot jövő szombatra halasztották. A hagyományos zászlófelvonást, illetve a beltéri rendezvényeket és díjátadókat megtartották. A délután öt órakor kezdődő ünnepi szentmisére pedig a Szent István tér helyett a Szent István Bazilikában került sor: a körmenetet zenés imaórával pótolták a kihelyezett Szent Jobb ereklye előtt.

Az operatív törzs döntése alapján vasárnap folytatódhat a több, mint 20 helyszínen zajló programsorozat, a műsorváltozás jogát azonban továbbra is fenntartják, és a koncertek, előadások, illetve más rendezvények szervezői dönthetnek arról, hogy a barátságtalan időjárás miatt le tudják-e bonyolítani az egyes programokat.

A szervezők arra kérik a résztvevőket és érdeklődőket, hogy részletesen tájékozódjanak a rendelkezésre álló aktuális információkról a Szent István-napi programsorozat applikációján, honlapján és a média híradásain keresztül.