2024. március 29., péntek
HATÁRHELYZET

Torlódás Tompánál, Röszkénél csak belépés Magyarországra

A belépés gyorsítása érdekében vasárnap 10 órától csak a Magyarországra érkező utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet, a kilépésre a közeli autópálya-határátkelő áll rendelkezésre – közölte ma reggel a magyar rendőrség a honlapján. Az indoklás szerint „a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és szerb társszerveinek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentsék a várakozási időt Röszkén”. Hozzátették: az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

A délelőtt folyamán újabb értesítés érkezett arról, hogy torlódás alakult ki a tompai közúti határátkelőhelyen. A hivatalos információk szerint az erős forgalom miatt a belépő személyforgalomban kétórás, a belépő teherforgalomban négyórás volt a várakozási idő. Az illetékesek azt javasolták a Magyarországra utazóknak, hogy válasszák a röszkei, a bácsalmási és a hercegszántói határátkelőhelyet.

A BorderWatcher alkalmazásba feltöltött értesítések szerint a Szerbiából Magyarországra utazók a Bajmok-Bácsalmás határátkelőn egy órás várakozásról számoltak be. Az autópályán veszteglők 2 órát, a röszkei közúti határátkelőn pedig 2,5-3 órát vártak az átkelésre. Ugyanennyit vesztegeltek azok is, akik a Bácsszőlős-Ásotthalma átkelőt választották. Az utazók szerint délelőtt csak a hercegszántói határárkelőn lehetett fél órás várakozással átjutni. 

A Magyarországról Szerbiába vezető sávokon többnyire zökkenőmentes volt a határátlépés: az alkalmazás felhasználói csak a röszkei közúti határátkelőn várakoztak egy órát.