2024. március 28., csütörtök

Valóra vált álom

Új lakások rendőreinknek, katonáinknak

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere és Aleksandar Vulin belügyminiszter pénteken ellátogattak a Jugovićevo városnegyedbe, ahol ünnepélyesen kiosztották az 548, újonnan elkészült lakás kulcsait a biztonsági szolgálat tagjainak.

– Szeretnék gratulálni a biztonsági szolgálat kötelékébe tartozóknak és családtagjaiknak az új lakásokba való beköltözés alkalmából. Üdvözöljük Önöket Jugovićevón, ahol kiváló életfeltételeket biztosítottunk az új lakók számára. Büszke vagyok arra, hogy a köztársasági szervek, az újvidéki önkormányzattal karöltve sikeresen megtisztították ezt a fűvel, gazzal benőtt területet, és egy új lakónegyedet alakíthattunk ki a biztonsági szolgálat tagjai számára. Ebben a városnegyedben 1972 lakás épült/épül a rendőrség, a katonaság és a Biztonsági-információs Ügynökség (BIA) tagjai és családjaik számára, azok közül, akik beköltözhetnek, többen legközelebbi hozzátartozóikat veszítették el, ők az életüket adták a hazáért. Szerbia az új lakások átadásával szeretné megköszönni áldozatukat, valamint hűséges szolgálatukat. Hiszek abban, hogy Újvidéken még több hasonló lakóépület épül majd a jövőben, mert nagy az érdeklődés az új lakások iránt. Ezzel a lépésünkkel remélhetőleg változik majd társadalmunk hozzáállása is azok iránt, akik az országot és a biztonságunkat védelmezik. Ha segítünk rajtuk, és jobb életfeltételeket biztosítunk számukra, akkor joggal elvárhatjuk azt, hogy még jobb munkát végezzenek a jövőben – mondta Újvidék polgármestere.

Vulin hangsúlyozta, Aleksandar Vučić volt az első szerb államfő, aki valóban segített a biztonsági szolgálatok tagjain.

– Büszke vagyok arra, hogy egy olyan kormány tagja lehetek, amely sokáig és keményen dolgozott azért, hogy megvalósuljon, az egykor csak álomnak hitt terv. Régebben sokan nevettek ezen a terven és a megvalósíthatóságán, de az álom most valóra vált. Nehéz idők elé nézünk, nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, de abban biztosak lehetünk, hogy Szerbia számíthat a biztonsági szolgálatok tagjaira. Mert ők is tudják azt, hogy számíthatnak az állam segítségére – mondta Vulin.