2024. március 29., péntek

Jazzfesztivál Temerinben

A hétvégén másodszor tartják meg a temerini Jazzaland elnevezésű fesztivált az Urbanikult civil szervezet és Vinko Mihajlović, a montenegrói jazzfesztivál megálmodójának szervezésében. A háromnapos rendezvény programjában számos érdekesnek ígérkező esemény kapott helyet, amely nem csak a jazz kedvelőinek nyújt majd kikapcsolódási lehetőséget. A koncertek mellett előadásokkal, műhelymunkákkal és könyvbemutatóval készülnek a szervezők.

Augusztus 19-e és 21-e között két helyszínen, a Lukijan Mušicki Művelődési Központ udvarában és a helyi tájházban várják az érdeklődőket. A művelődési központ udvarában pénteken az ArsAmAtoria akusztikus duó indította a koncertek sorozatát, akiket Nada Pavlović és zenekara követett a színpadon, majd pedig Lena Kovačević koncertjét élvezhette a közönség. A tájház udvarában a The Baswing zenekar előadását is meghallgathatták a látogatók. A második napon, szombaton ugyancsak a művelődési központ udvarán kezdődnek a programok. Délután ötkor Roli és Anja akusztikus kettős lép fel, este 8 órakor a Vajdasági Blues Band koncertezik, majd fél kilenckor Bojana Stamenov együttese szórakoztatja a közönséget. A tájházban este 11 órától a belgrádi Jazz Quartett koncertjét  élvezhetik a műfaj szerelmesei. Vasárnap este a művelődési központ udvarán meglepetésbulival készülnek, ahol nyereményjátékra is sor kerül majd, amelyen a megvásárolt belépőjegyekkel vehetnek részt a látogatók.

A művelődési központban tartandó koncertekre 700 dináros áron vásárolhatnak belépőjegyet az érdeklődők, a tájházban sorra kerülő koncertekre pedig 300 dinárba kerülnek a jegyek.