2024. április 20., szombat
TOPOLYA

Tizenhét egyesület kapott új felszerelést

A szerbiai szövetség képviselői a TSC Akadémián jártak

A Szerbiai Labdarúgó Szövetség képviselői felszerelésből álló csomagokat adtak át pénteken a Topolya-Kishegyes községi szövetség klubjai képviselőinek a TSC Akadémián. Nenad Bjeković, az SZLSZ elnökhelyettese személyesen adta át az ajándékcsomagokat. Az egykori válogatott szülőfalujában, Lázárföldön kezdte a pályafutását és elmondta, mivel maga is ilyen kistérségi környezetből indult el, nagyon is tisztában van azzal, milyen sokat jelent a segítség minden formája az olyan egyesületek számára, melyek sok esetben a fennmaradásért küzdenek. A sportmunkásoknak és a sportolóknak pedig azt üzente, a jövőben is számíthatnak segítségre, támogatásra.

Az eseményen jelen volt Petar Tadić, a körzeti szövetség elnöke, aki a szerb válogatott csapatkapitányának, Dušan Tadićnak az édesapja. Örömmel konstatálta, hogy a szövetség képviselői nem jöttek üres kézzel. Emlékeztetett rá, milyen sok sikeres karriert befutó sportoló kezdte pályafutását Topolyán és környékén. Jelen volt még az eseményen többek között Jovan Šurbatović, a SZLSZ főtitkára, valamint Nenad Nikolić, a szabadkai regionális szövetség elnöke, és nem utolsósorban Zsemberi János, a TSC elnöke, valamint Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója.

Kovács Izabella átveszi a szövetség ajándékát (a szerző felvétele)

Kovács Izabella átveszi a szövetség ajándékát (a szerző felvétele)

A lányok körében is egyre népszerűbb a labdarúgás. Kovács Izabella, a TSC női csapatának játékosa vette át gárdája nevében a csomagot. Izabella egyben a Magyarkanizsán működő egyesület titkára, és a labdarúgás mellett csaknem tíz éve játékvezetéssel is foglalkozik. Elmondta, sokat jelent a felszerelés a klub számára, mert mindig jönnek új lányok a csapathoz, így edzéseken és a mérkőzéseken is hasznát veszik az ajándékoknak. Izabella a Szuperligában szereplő csapatban játékosként lép pályára, a játékvezetésben pedig általában partjelzőként vesz részt a női I. ligában, valamint a férfi Vajdasági Liga északi csoportjában lengeti a zászlót. Elmondta azt is, hogy a TSC Magyarkanizsa labdarúgónői az 5. helyen zárták a Szuperliga elmúlt idényét, amivel a klub fennállásának eddigi legjobb eredményét érték el. Az éppen most rajtoló bajnokságban a csapat célja a felsőházi rájátszásba való bejutás, melyhez a lányoknak a legjobb négy közé kell kerülniük. A női Szuperliga 2022/23-as idénye augusztus 21-én kezdődik. Az 1. fordulóban a TSC Magyarkanizsa csapata az újonc szabadkai Spartacus B együttesét látja vendégül.