2024. március 28., csütörtök
EURÓPA- ÉS KONFERENCIA-LIGA

Fehérvári meglepetés Kölnben

Csütörtök este tartották meg az Európa- és a Konferencia-liga rájátszásának első mérkőzéseit. A tét immár nagyobb, mint korábban, hiszen a párharcok győztesei közvetlenül a főtáblára kerülnek. Az Európa-ligában érdekelt Ferencváros az ír Shamrock Roverst fogadta, és már az első percekben világossá vált, hogy képzettebb labdarúgókkal rendelkezik. Nem kellett sokat várni, és Carlos Auzqiunak köszönhetően a tudásbeli különbség már az eredményben is meglátszott. Adama Traore az első félidő végén, majd közvetlenül a szünetet követően is bevette az ellenfél kapuját, és ezzel gyakorlatilag az egész párharcot eldöntötte. Az írek kedvét végleg Eidar Čivić kétszer is megpattanó, végül a kapuban kikötő lövése vette el.

A Konferencia-ligában a Fehérvár meglepetésre idegenben győzte le a Kölnt. A találkozón a német csapat szerzett vezetést, ám Julian Chabot kiállítása miatt húsz perc elteltével emberhátrányba került. A székesfehérváriak éltek a lehetőséggel, és Budu Zivzivadze, valamint Dárdai Pál találataival megfordították a mérkőzést. A Partizan a várakozásoknak megfelelően nagyarányú győzelmet aratott gyengécske máltai ellenfele felett. A fekete-fehérek bő fél óra alatt elvégezték a munka dandárját, ekkor háromgólos előnyre tettek szert. A folytatásban mindkét csapat egy-egy alkalommal vette be az ellenfél kapuját.

Eredmények, Európa-liga: Ferencáros–Shamrock Rovers 4:0. Helsinki–Silkeborg 1:0, Apollon–Olimpiakosz 1:1, Malmö–Sivasspor 3:1, Pjunyik–Sherif 0:0, Zürich–Hearts 2:1, Ludogerec–Zalgiris 1:0, Dnypro–AEK (L) 1:2, Gemt–Omonia 0:2 Austria–Fenerbache 0:2. A Konferencia-liga érdekesebb párharcai: Partizan–Hamrun 4:1, Köln–Fehérvár 1:2, Fiorentina–Twente 2:1, Villarreal–Hajduk 4:2. Young Boys–Anderlecht 0:1, Zrinjski–Slovan 1:0.