2024. március 28., csütörtök

Újvidék a legkerékpárosabb város

Megnyílt a legnagyobb Capriolo üzlet Szerbiában

Új Capriolo kereskedés nyílt Újvidéken, a Partizán utca 54.-ben. A városban ez a harmadik üzlete a cégnek, Szerbiában a legnagyobb.

Brindza Lajostól, a cég tulajdonosától megtudtuk, hogy a Capriolo családi vállalkozásként működik. – Huszonhat évvel ezelőtt kezdtünk bele a kerékpárok összeszerelésébe. Az első kerékpárokat 1996-ban raktuk össze családi birtokunkon, ahol kialakítottunk egy műhelyt. Akkor 50 biciklit hoztunk be, és ezeket kezdtük el szerelgetni egyik barátommal. Nem gondoltam volna, hogy ekkora céggé sikerül fejlődnünk az évek során. Ma a 25. boltunkat nyitottunk meg, csaknem 300 alkalmazottat foglalkoztatunk közvetlen és közvetett módon. Termékeink nemcsak a szerbiai, hanem a külföldi piacokon is jelen vannak. Húsz országba szállítunk ki kerékpárokat – mondta a tulajdonos, aki szerint Újvidék talán a „legkerékpárosabb” város.

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

– Talán még Belgrádtól is több kerékpárt adunk el itt, és nemcsak mi, hanem minden kereskedő. A város adottságai teljességben megfelelnek kerékpározásnak. Persze mindenen lehet javítani és minden lehet jobb is, de azt gondolom, hogy jelen pillanatban az országban Újvidék valóban a legkerékpárosabb város. Különös örömmel tekintünk arra, hogy itt belekezdtek olyan projektekbe is, amelyek keretében támogatják a kerékpárok vásárlását. Bízunk abban, hogy ezek a támogatások a jövőben is folytatódnak, és hogy a polgárok még könnyebben juthatnak majd kerékpárhoz, mint most – tette hozzá.

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

Az újonnan megnyílt boltban megtalálható minden, amivel a cég foglalkozik.

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

– Profilunk fővonala a kerékpárok és az alkatrészeik árusítása, ugyanakkor az üzletben kialakítottunk egy vadász- és horgászrészleget is. Fitneszkellékeink is vannak, az idén pedig elkezdtük a SUP evezősdeszkák forgalmazását is. Mindegyik üzletünkben megtalálható mindenféle kerékpár. Igyekszünk vonzó és jó minőségű termékeket kínálni vásárlóinknak. A legújabb modelljeink a CPRO-sorozathoz tartoznak, ezek versenykerékpárok, nagy kerekkel, a nagy keréknek köszönhetően könnyen átmennek az akadályokon. Ezeket a modelleket szívesen veszik Újvidéken, hiszen közel van a Tarcal-hegység, ahol különös élvezetet nyújt az ilyen biciklik használata –  magyarázta Benda Zsolt, az eladási osztály tagja. Kiemelte, hogy a termékek értékesítése mellett azok javítását is vállalják.