2022. december 6., kedd

Peremvárosi beruházások

Milan Đurić, az újvidéki polgármester helyettese csütörtökön Kabolba látogatott, ahol megtekintette a helyi közösség felújított, műemlékké nyilvánított épületét.

A kaboli helyi közösség épületének felújítását 2020-ban kezdték meg, a munkálatokat három fázisban végezték: lecsapolták a nedvességet az objektum falaiból, új tetőzetet helyeztek rá, a homlokzatot pedig újramalterozták és befestették. Ezenkívül új ablakokat és ajtókat szereltek be, a parkettát újralakkozták, új csempéket ragasztottak a falakra, és bemeszelték a belső falakat is. A helyi közösség épületét csatlakoztatták a városi szennyvízhálózatra, és feljárókat építettek a mozgássérültek számára. Az objektum környékét rendezték, játszóteret alakítottak ki, padokat, valamint közmegvilágítást helyeztek el.

Az újvidéki önkormányzat a jövőben is folytatja a kaboli befektetéseket, 2012 óta 850 millió dinárt irányoztak elő a város költségvetéseiben a település infrastrukturális és egyéb fejlesztésére
Az újvidéki önkormányzat a jövőben is folytatja a kaboli befektetéseket, 2012 óta 850 millió dinárt irányoztak elő a város költségvetéseiben a település infrastrukturális és egyéb fejlesztésére

– Örvendetes hír, hogy a helyi közösség épületét és a városi könyvtár fiókintézetét is sikerült felújítani, a munkálatok költségeinek fedezésére a városi önkormányzat 40 millió dinárt irányozott elő a költségvetésben. A munkálatok során a kivitelező figyelembe vette a Műemlékvédelmi Intézet felhívását és irányadásait. Szeretnék köszönetet mondani Mladen Vernačkinak, a kaboli helyi közösség elnökének, valamint munkatársainak, akik felismerték a helyi gondokat és tájékoztattak azokról bennünket – mondta Đurić. Hozzátette: Elégedettséggel tölti el, hogy a kaboli lakosok egy romos épület és egy gazzal benőtt udvar helyett most egy modern épületet és játszóteret használhatnak.

Az újvidéki polgármester helyettese kaboli látogatása során megtekintette a helyi művelődési otthont is, amelyet szintén felújítottak. A munkálatok 261 négyzetméteren folytak, új tetőszerkezetet és padlózatot helyeztek el, a régi ablakok és az ajtók helyébe újakat helyeztek, szigetelték az objektumot. Az udvarban cserjéket, füvet ültettek, új színpadot és nézőteret alakítottak ki.