2024. március 29., péntek

Épül az aluljáró

A Belgrád–Budapest gyorsvasút vonalának építkezési munkálatai Topolyánál is zajlanak. Az építkezés azon fázisához érkezett, amikor elkezdik építeni a vasúti átjárókat. A tervek szerint augusztus közepétől zárták volna le a Becsei úton található vasúti átjárót a forgalom előtt, előreláthatóan hat hónapra, erre még nem került sor, de, mint megtudtuk, szeptember elején várható. Ebben az időszakban a polgárok majd a Zentai úton tudnak átkelni a vasúton. Topolya község területén összesen hat átjárót fognak kialakítani, és az építkezés különböző fázisai bizonyára hatással lesznek a hétköznapjainkra.

A Kishegyes felé vezető úton, a Dózsa György-vállalatnál, Zobnaticánál és Kisbelgrádnál gépjárműforgalomra előirányzott felüljárót építenek. A város területén az egykori Inomagnál kerékpáros és gyalogos aluljárót, a Becsei és Zentai úton pedig gépjármű-, kerékpáros- és gyalogosforgalomra előirányzott aluljárót építenek ki.

Mint arról már beszámoltunk, a kivitelező cég telephelyet alakított ki az ipari park területén – ott betonelemeket gyártanak és a munkásoknak egy konténer-település épült –, erre vonatkozóan kétéves bérleti szerződést kötöttek az önkormányzattal, ebben az időszakban tervezik a kivitelezést Topolya községben.