2024. április 20., szombat
SZABADKAI SPORTHÍREK

Kopunović arany- és bronzérme

Mitrovicán tartották a fiatalabb juniorok tartományi nyílt atlétikai bajnokságát, melyen a Spartacus versenyzője, Minja Kopunović 400 méteren 59,03-as idővel tartományi bajnoki címet nyert, 100 méteren pedig 12,89-cel a 3. helyen végzett. Višnja Vilov 400 méteren 1:03,42-vel a 6. helyen ért célba. Emir Bekrićnek, a szerbiai utánpótlás atlétikai válogatott másodedzőjének meghívására Kopunović elutazott a fiatal reménységek edzőtáborába, melyet augusztus 21-éig Kraljevón tartanak.

Több mint száz, Svédországból, Romániából, Szerbiából és Magyarországról érkezett versenyző részvételével tartották meg a 49. Aggtelek Kupa elnevezésű nemzetközi hegy- és sziklamászó fesztivált és országos bajnokságot, melynek a világ természeti örökségét alkotó Aggteleki Nemzeti Park sziklái adtak otthont. Bognár Nóra, a Spartacus Hegy- és Sportmászóklub tagja megvédte címét, ugyanis a nők mezőnyében harmadszor sem talált legyőzőre. A hagyományos, jövőre immár fél évszázados versenyt a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség, valamint a kazincbarcikai székhelyű Perem Hegymászó Egyesület szervezésében tartották meg.

A Spartacus Hegy- és Sportmászóklub fiatalabb versenyzői közül néhányan részt vettek a magyarországi országos és nyílt sportmászó bajnokságon, melyet Pécsett rendeztek. Boulder kategóriában a legkiemelkedőbb eredményt Kucsera Tamás érte el, aki bronzéremmel tért haza. Medgyesi Ádám, Siplika Regina és Raffai Kira 5. helyezést értek el az erős mezőnyben, Damjan Rapić a 8., Molnár Megyeri Leila a 12., Mila Ćakić pedig a 15. helyen zárta a megmérettetést.

Golubacon tartották a Golubac Kupa elnevezésű vitorlásversenyt, melyet az országos bajnokság keretében is pontoztak. Habár a Palicsi Vitorlásklub versenyzői itthon tavon készülnek a versenyekre, a kelet-szerbiai településen pedig folyón kellett hajóba szállniuk, kiválóan szerepeltek, még a kedvezőtlen időjárási körülmények sem zavarták meg őket, hiszen négy arany- és két bronzéremmel zárták a viadalt. Nenad Zakić két aranyérmet nyert, ugyanis optimist hajóosztályban a fiúk versengésében és összesítettben sem talált legyőzőre. Boja Krisztina és Fürsztner Bálint egy-egy első hellyel térhetett haza, miután előbbi az ILCA 6-os hajóosztály összesítettjében, utóbbi pedig finn hajóosztályban állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A két bronzérem Tijana Zakić (optimist, lányok) és Tihomir Zakić (finn) nevéhez fűződik. A palicsi egyesületből Danilo Bešić, Dario Bešić, Molnár Bertalan, Kovács Roland és Kovács Róbert is részt vett a versenyen és mindannyian figyelemreméltó eredményeket értek el. A csapatot Dejan Zakić, a Palicsi Vitorlásklub edzője vezette. A kitűnő eredményekben nagy szerepe van annak az egyhetes edzőtábornak is, melyet a regatta előtt tartottak szintén Golubacon. A Szerbiai Vitorlás Szövetség által szervezett edzőtáborban eddigi eredményeik és a ranglistán elfoglalt helyezésük alapján a palicsi egyesületből Nenad Zakić, Molnár Bertalan, Boja Krisztina, Danilo Bešić és Dario Bešić vehetett részt. Az egyhetes felkészülés során az edzői feladatokat Dejan Zakić látta el, aki egyben az országos vitorlás szövetség optimist hajóosztályának a titkára is.

A Palicsi Evezősklub versenyzői két arany, nyolc ezüst és öt bronzérmet nyertek Mohácson, a Duna Kupán. Aranyérmet szerzett a Teodora Blagojević, Bogosavljev Anna serdülő kétpárevezős egység és a Füleki Bálint, Mészáros Filip, Juhász Bence, Gorotva Márk alkotta ifjúsági négypárevezős egység. Ezüstöt a következő egységek szereztek: Gorotva Márk, Füleki Bálint (felnőtt kétpár), Teodora Blagojević (serdülő egypár), Dávid Iván (serdülő egypár), Malatinszki Laura (pionír egypár), Vladeta Mihajlović (pionír egypár), Gorotva Márk, Mészáros Filip, Füleki Bálint (mindannyian ifjúsági egypár). A bronzérmesek névsora a következő: Mészáros Filip, Juhász Bence (felnőtt kétpár), Bogosavljev Anna (serdülő egypár), Prágai Luka, Fodor Áron (serdülő kétpár), Fodor Áron (serdülő egypár), Dávid Iván (ifjúsági egypár). Csapatban a palicsi egyesület a második helyen végzett.