2024. április 23., kedd

Fokozott ellenőrzés a közutakon

Hét hónap alatt 34 ezer ittas sofőrt füleltek le a rendőrök

Az idén hét hónap alatt a közlekedési rendőrség több mint 34 ezer olyan vezetőt volt kénytelen kizárni a forgalomból, aki ittasan ült volán mögé. A Belügyminisztérium közleménye szerint ez 8 ezerrel többet, mint tavaly.

Aleksandar Vulin belügyminiszter a közleményében emlékeztet arra, hogy immár 16 éve, hogy a rendőrség elindította, az Amikor iszok, nem vezetek kampányt, amelyben a közlekedési rendőrség mellett részt vállalt az apatini sörgyár és a Közlekedésbiztonsági Ügynökség is. Kiemelte, ez a leghosszabb hagymánnyal rendelkező kampány, amiben a közlekedési ügynökség részt vesz. Hozzátette, augusztus folyamán, amikor a legtöbb fesztivált tartják országszerte, fokozott közúti ellenőrzést tartanak.

– Az elmúlt években az apatini sörgyár a közlekedési rendőrségnek összesen 155 alkoholszondát ajándékozott, illetve 50 ezer cserélhető fúvókát, valamint 600 fényvisszaverő mellényt, amit a rendőrök viselhetnek az ellenőrzések alkalmával. Az eddigi adomány értéke megközelíti a 150 ezer eurót – mondta Vulin.

Ugyanakkor a sörgyár a közlekedési rendőrségnek további 20 korszerű alkoholszondát is átadott.

A belügyminiszter szavai szerint az alkohol hatása alatt vezető sofőrök tömegesebb kiszűrésének köszönhetően javult a közbiztonság az utakon.