2024. április 25., csütörtök

Ingyenes uszodalátogatás véradóknak

Nyaranként, az évi szabadságok idején rendszerint nagy gondot okoz országszerte a vérhiány, ugyanis az önkéntes véradók is elutaznak, és az utánpótlási láncban szakadás áll be.

Ilyenkor a Vérátömlesztő Intézet munkatársai különböző trükkökkel igyekeznek rávenni a polgárokat arra, hogy csatlakozzanak az önkéntes véradók táborához, és hogy – ha átmenetileg is – járuljanak hozzá a vérellátási helyzet javulásához. Azok, akik holnap, pénteken önkéntesen vért adnak, ingyenes belépőjegyeket kapnak a SPENS épületében lévő medencére és a vásártéri uszodába.

A véradás egy belépésre jogosítja fel a véradót, az idény végéig veheti igénybe ingyenjegyét. Az intézetben elmondták, hogy naponta 250 adag újvidéki vérre van szükségük ahhoz, hogy az ellátási lánc zavartalanul működhessen.

A SPENS-t máködtető Vojvodina Sport- és Üzletközpont közvállalat illetékesei arra szólítják fel a többi, társadalmi felelősségtudatról is tanúbizonyságot tévő vállalatot, hogy kövessék példájukat, és vegyék ki részüket a hasonló, humanitárius akciókból! A Vérátömlesztő Intézet rendelője a Hajduk Veljko 9/a-ban várja a véradókat munkanapokon 7 és 19 óra között, a tehergépkocsiba szerelt, mobil rendelőt (fotónkon) pedig folyamatosan leparkolják a város különböző pontjain.