2024. április 19., péntek

Fákat csavart ki a keddi vihar

Kedden késő délután, 18 óra körül Nagykikindára hatalmas szélvihar és heves eső csapott le, amelyet mennydörgés és villámlás is kísért. Rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott le, a nagykikindai meteorológiai állomás átlagosan 27 liter esőt regisztrált négyzetméterenként.

A szélvihar, amely a meteorológiai állomás mérései alapján tíz percig folyamatosan elérte a 112 km/h-t is, a lakóépületekben és a melléképületekben is okozott károkat, tetőcserepeket hordott el, faágakat tört le, több fát is kicsavart, elszaggatott néhány elektromos kábelt is, ezáltal a város több pontján áramkimaradást okozva.

A károk elhárítása már elkezdődött. A tűzoltóság és a többi kármentő csapat sorra járja be a helyszíneket, szabadítja fel az utakat és a járdákat, valamint kicserélik az elszakadt kábeleket az áramellátási problémák megoldása érdekében. A legtöbb kár a Jovan Jovanović Zmaj, az Ivan Jakšić, és a Sterija Popović utcában történt, ahol fák is kidőltek. A Mikronaselje városrészben egy letört ág behorpasztotta egy személygépjármű tetejét. Személyi sérülés nem történt. A munkálatokba a rendőrség is besegít, a legkritikusabb helyszíneket lezárta, hogy a tűzoltóság nyugodtan végezhesse a munkáját – adta hírül a nagykikindai média.