2024. április 26., péntek

Jó minőségű a medencék vize

Ismét Kúlán tanulnak úszni a helyi fiatalok

Amíg lehetőség volt rá, a kúlai posztógyár keretében működő medencében sok helyi és környékbeli fiatal megtanult úszni. Miután a gyár és a medence tönkrement, a város legfiatalabb lakói a környező települések medencéinél szervezett úszótanfolyamokra jártak. Tekintettel arra, hogy idén nyáron a vásártéri városrészben vadonatúj medencék épültek, az úszás elsajátítása újra nagy népszerűségnek örvend.

Jovan Vasiljević, a több évtizedes tapasztalattal dicsekvő úszóoktató elégedetten állapította meg, hogy ismét lehetőség nyílt az úszás varázslatára tanítani a fiatalokat, és annak a reményének adott hangot, hogy az úszóiskola a következő években is működni fog.

− Tizenkét év után újra a kedvenc helyünkön találkozhatunk a gyerekekkel, a medencék nagyszerűek, a víz kristálytiszta. A községben sok olyan fiatal van, aki nem tud úszni, ezért újra megszerveztük az úszótanfolyamot. Az első csoport fiatal néhány nappal ezelőtt átment a vizsgán, így nagyon elégedett vagyok. Egyébként szeretem az úszásoktatást, és külön öröm számomra, hogy sok év után újra dolgozhatok a gyerekekkel. A tanfolyamra csaknem 100 gyerek iratkozott be, az első csoportban mind a 29 jelentkező sikeresen letette a vizsgát. Jelenleg a második csoporttal dolgozunk, és bízok a sikeres folytatásban. Nem csodálkozom, hogy óriási az érdeklődés az úszás iránt, mert Kúla mindig ismert volt az úszótehetségeiről – mondta Vasiljević.

Hozzátette, az uszodák megnyitása óta a rekordszámú látogatottság és a rengeteg pozitív energia is azt bizonyítja, hogy mindenki örül az új medencéknek, és több év után néhány gyerek ismét büszkélkedhet majd a helyben szerzett oklevéllel.

A kúlai medencék vizének ellenőrzését a Zombori Közegészségügyi Intézet végzi. Vladan Račić, a kúlai Sportközpont igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, a községhez tartozó Cservenka településen, valamint az új medencékből heti két alkalommal vesznek mintát, a medencék vizének minősége kielégítő, és ezért megfelelnek a fürdőzés feltételeinek.