2024. április 18., csütörtök

A lányok körében a TikTok, a fiúk körében pedig a YouTube népszerűbb

A Facebook az idősebbek platformja lett, a fiatalabbak olyan alkalmazásokhoz fordulnak, amelyeken nincs túl sok szöveg

A kamaszok kerülik a túl sok szöveget tartalmazó alkalmazásokat, körükben a YouTube, a TikTok, az Instagram és a Snapchat dominál, erre mutatott rá az amerikai Pew kutatóközpont felmérése.
A Facebook a szülők, nagybácsik, nagynénik, nagyszülők platformja lett, amit a fiatalabb generáció szigorúan kerül, és olyan alkalmazásokhoz fordul, amelyeken nincs túl sok szöveg.
A Pew amerikai kutatóközpont legfrissebb felmérése szerint 2015-höz képest, amikor a 13 és 17 év közöttiek több mint 70 százaléka használta a Facebookot, mára ez az arány mindössze 32 százalékra esett vissza.
Ugyanakkor a Facebook felhasználóinak átlagéletkora évről évre növekszik, jelenleg 40 és fél évet tesz ki, a 65 évesek pedig a leggyorsabban növekvő felhasználói csoportot alkotják a 2004-ben indult platformnak.
A15 és 17 év közötti tinédzserek jobban szeretik az Instagramot. 73 százalékuk folyamatosan használja az alkalmazást, a 13 és 14 évesek 45 százaléka inkább a TikTokot részesíti előnyben. A 2018-ban indult kínai videoalkalmazást 67 százalékuk folyamatosan használja. Emellett a kutatók megjegyzik, hogy a lányok körében a TikTok, a fiúk körében pedig a YouTube népszerűbb.