2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Dicstelen pontszerzés

A bírói ráadás 6. percében mentett pontot a Tottenham a Stamford Bridge-en, ám kellemetlen helyzet miatt marad emlékezetes a végjáték. A Chelsea Koulibaly és James révén, illetve Hojbjerg gólja után 2:1-re vezetett a hajrában. Egy Spurs-szögletnél – már jócskán a hosszabbításban – Romero a hajánál fogva rántotta le a védekező Cucurellát, ám az eset nem hogy lapot (akár pirosat) sem ért a vendégek játékosának, de a Tottenham újabb szögletet végezhetett el, amelyre Harry Kane jól emelkedett, a hórihorgas csatár fejese pedig a hálóban kötött ki.

A nagycsapatok közül Spanyolországban a Real Madrid, Németországban a Bayern, Olaszországban pedig a két római gárda húzta be a három pontot.

Eredmények, angol bajnokság, a 2. fordulóban: Chelsea–Tottenham 2:2. Az élcsoport: Manchester City és Arsenal 6, Brentford, Tottenham, Newcastle, Leeds, Chelsea és Brighton 4 pont stb. Francia bajnokság, a 2. fordulóban: Nice–Strasbourg 1:1, Brest–Marseille 1:1. Az élcsoport: PSG 6, Lille, Marseille, Toulouse, Monaco és Lens 4 pont stb. Német bajnokság, a 2. fordulóban: Bayern–Wolfsburg 2:0. Az élcsoport: Bayern és Borussia (D) 6, Borussia (M), Köln, Union és Mainz 4 pont stb. Olasz bajnokság, az 1. fordulóban: Fiorentina–Cremonese 3:2, Lazio–Bologna 2:1, Salernitana–Roma 0:1, Spezia–Empoli 1:0. Az élcsoport: Milan, Atalanta, Fiorentina, Inter, Lazio, Torino, Spezia és Roma 3 pont stb. Spanyol bajnokság, az 1. fordulóban: Cádiz–Real Sociedad 0:1, Valencia–Girona 1:0, Almería–Real Madrid 1:2. Az élcsoport: Villarreal, Real Madrid, Osasuna, Real Sociedad és Valencia 3 pont stb.

BAJNOKOK LIGÁJA – SELEJTEZŐ

A főtábla a tét

A finishez érkezett a legrangosabb európai klubtorna kvalifikációja, ma és holnap is három-három párharc első felvonását rendezik meg. A mai játéknap rangadója az egyaránt nagy európai múlttal rendelkező Rangers és PSV összecsapása lesz a glasgow-i Ibrox Stadionban, ahol a hollandok a 2018/19-es, a skótok pedig a távoli 2010/11-es idény utáni első főtáblás szereplésért küzdenek. A mi vidékünkről a zágrábi Dinamo érdekelt, a horvát kirakatcsapat a norvég Bodø/Glimt gyepére fut ki, az est harmadik meccsét Koppenhágában játssza a házigazda a török Trabzonsporral.

A Crvena zvezda holnap Izraelben kezdi meg párharcát a haifai Maccabi vendégeként.