2024. április 20., szombat

A polgárok szeptember 5-ig jelentkezhetnek az energiahatékonysági pályázatra Óbecsén

Óbecse község önkormányzata augusztus 15-én tette közzé energiahatékonysági pályázatát a községbeli polgárok számára, amelynek értelmében családi házak és lakások energiahatékonyságának növelését célzó beruházásokat társfinanszíroz az önkormányzat. A polgárok hét kategóriában pályázhatnak szeptember 5-ig, ezek pedig a következők: külső nyílászárók cseréje, falak hőszigetelése, tetőfedés alatti hőszigetelés, gázkazán és biomassza tüzelésű kazánok beszerzése és beszerelése, új csőhálózat és fűtőtestek beépítése, hőszivattyúk beszerzése és beépítése, valamint napkollektorok beszerzése és betelepítése. A második és a harmadik kategóriák (falak hőszigetelése és tetőfedés alatti hőszigetelés), valamint a negyedik és az ötödik kategóriák (gázkazán és biomassza tüzelésű kazánok beszerzése és beszerelése, továbbá új csőhálózat és fűtőtestek beépítése) esetében mindkét kategóriában lehet pályázni.

A nyilvános felhívás szövege és a kitöltendő nyomtatványok elérhetőek Óbecse önkormányzat honlapján az Ügyfélszolgálat menüpont alatt az ENERGIASZANÁCIÓ opció kiválasztásával egyelőre szerb nyelven, illetve a községi közigazgatási hivatal 15-ös számú irodájában személyesen is igényelhetőek.

A községháza (Kancsár Izabella felvétele)

A községháza (Kancsár Izabella felvétele)

A polgároknak az általuk kiválasztott kivitelezőhöz kell fordulniuk, akik majd elvégzik a munkálatokat, és előszámlát kell kérniük. Az előszámlát az egyéb szükséges dokumentumokkal és a jelentkezési lapokkal együtt egy borítékba kell tenni, amit személyesen átadhatnak a községházán, illetve ajánlott levélben is kézbesíthetik.

Óbecse községben idén összesen 10 millió dinárt fordítanak az energiahatékonyság javítására. A Bányászati és Energiaügyi Minisztérium ötmillió dinárt hagyott jóvá a község számára, a községi költségvetésből szintén ötmillió dinárt irányoztak elő erre a célra.