2024. március 28., csütörtök

Határozottan és bátran a bűnözés ellen

Az év eleje óta a szerbiai rendőrség 2,5 tonna kábítószert foglalt le az ország területén

Az államvezetés folytatja a bűnözőkkel és a kábítószer-kereskedőkkel megkezdett harcot, jelentette ki tegnap Aleksandar Vulin belügyminiszter, miután ellátogatott a Makiš Oktatási Központba, ahol a Bűnügyi Rendőrség Igazgatóságának képviselői bemutató gyakorlatot tartottak, felhasználva azokat a legkorszerűbb fegyvereket, amiket a Belügymisztérium nemrégiben vásárolt az egység számára.

– Továbbra is folytatjuk a bűnözőkkel és drogdílerekkel megkezdett leszámolásunkat, de a bűnügyi rendőrség erősítését, felszerelését és fejlesztését is. Számomra fontos, hogy a bűnügyi rendőrség minden tagja a lehető legjobb felszereléssel, eszközzel és fegyverrel rendelkezzen, ahogyan testi épségük is fontos, hogy az biztonságban és védve érezzék magukat a nehéz és összetett bevetések során. Emiatt az elmúlt másfél évben jelentős eszközüket fektet az állam a bűnügyi rendőrség felszerelésébe – hangsúlyozta Vulin.

Elmondta, január 1-jétől a mostanáig 18 bűnszervezetet számoltak fel, amelyek közül 8 a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott. Ugyanebben az időszakban több mint 2,5 tonna kábítószert foglaltak le.

– A szerb rendőrség továbbra is határozottan és bátran fog fellépni a bűnözés ellen, Szerbia büszke lehet rendőreink magas eredményeire és odaadó munkájára – hangsúlyozta Vulin, a belügyminisztérium honlapján közzétett közlemény szerint.

Mint azt a közleményben kiemelik, a belügyminiszter meggyőződhetett a bűnügyi rendőrség számára vásárolt eszközök hatékonyságáról és minőségéről, amit az alkalmazott képességek fejlesztésére használnak, vagyis a bűncselekmények elkövetőinek letartóztatás során alkalmazott taktikák begyakorlására a járművek megállítása, valamint a helyiségek megrohamozása során.