2024. március 29., péntek

Idén is lesz Expo

Potenciális és kezdő vállalkozók számára is szerveznek konferenciát

Ebben az évben szeptember 9-e és 11-e között szervezik meg Topolyán az Expo Gazdasági és Mezőgazdasági Kiállítást és Vásárt. Több mint száz kiállító jelezte már részvételét, akik majd a Piac Közvállalat nagycsarnokában és annak környékén mutatkoznak be a standokon.

Kovács Viktor, a topolyai községi tanács mezőgazdasági reszortfelelőse elmondta, hogy ebben az évben újdonság lesz, hogy a vásár keretében egy úgynevezett minikonferenciát szervez majd Topolya Község Ifjúsági Szövetsége. Az öt civil szervezetet magában foglaló ernyőszervezet jeles előadókat hívott meg, azt követően pedig a tervek szerint minden hónapban tartanak majd képzéseket és konferenciákat. Gazdasági témákat dolgoznak majd fel a konferencia keretében. A vállalkozásindítással kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vállalkozásokkal kapcsolatos buktatókról is hallhatnak majd az előadások keretében. Szombaton, szeptember 10-én Balassa Endre, a Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársa, a Panonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség topolyai irodavezetője, számos sikeres helyi és regionális projekt koordinátora, Vanyúr Gabriella, a Topolyai Vállalkozók Általános Egyesületének titkára, valamint Méhes Béla ismert bácskossuthfalvi vállalkozó tart majd előadást. Elsősorban a fiatal kezdő vagy potenciális vállalkozóknak szánják, de bárki részt vehet rajta.

Pálinkafőzők versenye az Expón

Az Expo 2022 Bačka Topola – Topolya elnevezésű mezőgazdasági és gazdasági kiállítás keretében rendezik meg az egyéni pálinkafőzők versenyét Topolyán. Az érdeklődők részvételi szándékukat Topolya Község Idegenforgalmi Szervezetének irodájában jelezhetik személyesen szeptember 7-ig, munkanapokon 8 és 14 óra között, a Fő utca 12-es szám alatt (egykori Forum könyvesbolt). Itt átadhatják a versenyre szánt mintákat, a gyümölcsből készült minimum 0,5 lilter pálinkát, a versenyző és a pálinka adataival ellátott üvegben: a versenyző neve, lakcíme és telefonszáma, valamint a pálinka fajtája és évjárata. A nevezési díj 300 dinár. Érdeklődhetnek telefonon is: 024/711-020, +38164/815-2606. A Szent Miklós Pálinkalovagrend és a magyarországi Magyar Magánfőzők Pálinkalovagrendje szeptember 8-án, csütörtökön értékeli az átadott mintákat. Az eredményhirdetésre szeptember 11-én, vasárnap kerül sor a kiállítás színpadán.