2024. március 28., csütörtök

Teherautó hajtott egy rendezvény résztvevői közé Pennsylvaniában, halálos áldozat is van

Jótékonysági rendezvényre összegyűlt tömegbe hajtott szombat este egy kisteherautó Pennsylvania államban, egy ember meghalt, többen megsérültek, az autós később megölt egy nőt – közölte a rendőrség.

A tömeg Berwick városban egy lakástűz áldozatainak javára rendezett adománygyűjtésre gyűlt össze, amikor a kisteherautó belehajtott. A halálos áldozat mellett 17 sérült is van, akik közül 15-öt kórházba kellett szállítani. Vasárnap reggel öten kritikus állapotban voltak, közölte a Geisinger Egészségügyi Központ.
Egy rendőrségi közlemény szerint miután a férfi áthajtott a tömegen, egy közeli házban súlyosan bántalmazott egy nőt, akit a helyszínre érkező rendőrök holtan találtak. A 24 éves férfit letartóztatták, és Adrian Oswaldo Sura Reyesként azonosították. Kétrendbeli szándékos emberöléssel vádolják.
A Berwick városában rendezett és a támadó által megzavart jótékonysági rendezvényt egy augusztus 5-i lakástűz áldozatainak megsegítésére rendezték, a tragédiában egy tűzoltó hozzátartozói, összesen tíz ember halt meg, köztük három gyerek a Pennsylvania állambeli Nescopeckben.