2022. szeptember 26., hétfő

Beszüntetik a világhírű babahintőport, több ezer ember állítja, hogy rákot okoz

Leállítja ismert babahintőporának gyártását a Johnson & Johnson. A céget több ezer ember perelte be, akik azt állítják, a termék rákot okozott náluk.

A Johnson & Johnson két évvel azután, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában beszüntette a talkumalapú babahintőporok értékesítését és gyártását, világszerte leállítja a forgalmazást. Az egészségügyi cég több tízezer perrel néz szembe a fogyasztók részéről, akik azt állítják, hogy a talkumos termékeik, köztük a Johnson's babahintőpor rákot okozott náluk.

Egy világméretű portfólióértékelés részeként meghoztuk azt a kereskedelmi döntést, hogy áttérünk a kizárólag kukoricakeményítő-alapú babapúder portfólióra. Ennek eredményeként a talkumalapú Johnson's babapúderek gyártása 2023-ban világszerte megszűnik – áll a vállalat közleményében. A Guardian azt írja: a vállalat 2020-ban jelentette be, hogy a kereslet visszaesése miatt leállítja a talkumalapú változat értékesítését Észak-Amerikában, miután a termék biztonságosságával kapcsolatos „félretájékoztatás" és jogi kihívások miatt problémák adódtak a termék eladásával.