2024. április 19., péntek

Csak belépésre használható a rábéi–kübekházi határátkelőhely

A forgalom gyorsítása érdekében vasárnap 18 óráig csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a rábéi–kübekházi közúti határátkelőhelyet – közölte a rendőrség honlapján.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentse a várakozási időt Kübekházán.
A kilépő utasok a tiszaszigeti közúti határátkelőhelyet, illetve a röszkei autópálya-határátkelőhelyet is használhatják. A police.hu adatai szerint jelenleg 2 órát vesztegelnek a Horgos–Röszke autópálya határátlépőn Magyarország felé tartó polgárok, fordított irányban egyet. A Horgos–Röszke 2-n 1 órás a várakozás Magyarország felé. Itt a Szerbiába belépők nem várnak negyed óránál többet, akár csak Gyála-Tiszaszigetnél. A helyzet persze változó. Királyhalom–Ásotthalomnál pl. a legutolsó frissítés alkalmával egy-egy órányi volt a várakozás mindkét irányban.
Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak. A borderwatcher mobilapplikáció is segíthet rajtunk, ha kénytelenek vagyunk a határon átkelni.