2024. március 29., péntek

Egyre több házi kedvenc kerül az utcára a válság miatt Nagy-Britanniában

Egy Harriet névre hallgató fekete cocker spániel került az utcára az egyre növekvő költségek miatt, amely arra kényszeríti a brit polgárokat, hogy lemondjanak házi kedvenceikről.

Harriet-et London egyik forgalmas utcáján vették észre, ahogy céltalanul bóklászott, korábban pedig szemtanúk látták, hogy a gazdái kidobták az autóból. A város Battersea befogadóközpontjában 206 kutyáról és 164 macskáról gondoskodnak és ezek egyike Harriet is.

Hasonló esetek fordulnak elő az ország más területein is, egyes településeken rekordnagyságú kérelmezés érkezett kutyák és macskák befogadására, ugyanis az életszínvonalra nehezedő nyomás arra kényszeríti a gazdikat, hogy megváljanak hőn szeretett kedvenceiktől.

A Dog Trust szervezete, amely 21 központban 692 kutyáról gondoskodik az egész ország területén, közzétette, hogy legutóbb hasonló folyamatra csak a 2008-as gazdasági világválság után volt példa.

Az egzotikus állatok, mint a kígyók és a gyíkok, szintén túl drágának bizonyultak a külön fűtés és megvilágítás költségei miatt.