2022. szeptember 26., hétfő

Óriásbábok Péterváradon

Az Utcai Zenészek Fesztiválja (Gradić fest) augusztus 25-én veszi kezdetét, a rendezvénysorozatot a franciaországi Trance Express színház Les Poupées géantes – Óriásbábok című előadása nyitja meg.

A szervezők bejelentették, hogy a színes rendezvényre érkező vendégek és résztvevők a Mihajlo Pupin sugárút és a Žarko Zrenjanin utca kereszteződésénél gyülekeznek majd az említett napon, innen indul a menet 19.30-kor.

Az Utcai Zenészek Fesztiválját az idén a franciaországi Trance Express színház előadása nyitja meg az Óriásbábok című előadással (Fotó: YouTube/képernyőkép)
Az Utcai Zenészek Fesztiválját az idén a franciaországi Trance Express színház előadása nyitja meg az Óriásbábok című előadással (Fotó: YouTube/képernyőkép)

Már az előzetes bejelentés alapján is érdekesnek bizonyul, hiszen három, öt méter magas óriásbáb is érkezik a sétára, és nagy, krinolin ruhákat viselnek majd. A menet ideje alatt különféle operettek, áriák lesznek hallhatók, akárcsak modern zene. A séta során az óriásbábokat 12 dobos követi majd, többek között különféle utcai szerzeményeket adnak elő, így az operetteket komikus zenei szkeccsek szakítják félbe. A szervezők úgy tervezik, hogy az egész összeállításnak „bombasztikus” hatása lesz.

Az Utcai Zenészek Fesztiváljának első napján a Trance Express színház előadása után a nézőknek alkalmuk lesz végigkísérni az ismert, olaszországi Bandacadabra együttes performanszját, őket több hazai fellépő követi majd. Az est végén Uroš Đurić multimediális művész DJ előadását láthatják majd az érdeklődők.

A Gradić fest kulturális-idegenforgalmi rendezvénycsokrot 2001 óta tartják meg többé-kevésbé rendszeresen a tartományi székvárosban.