2024. április 25., csütörtök
EURÓPA- ÉS KONFERENCIA LIGA

Erősnek bizonyult az AEK

Csütörtökön lejátszották az Európa-liga és a Konferencia Liga 3. selejtezőkörének visszavágóit. A Partizannak hazai pályán kellett volna ledolgoznia egygólos hátrányát, és noha Ricardo Gomes duplájával a belgrádiak kétszer is vezetést szereztek, a kilencven perc során a ciprusi AEK mindkétszer egyenlíteni tudott, így összesítésben megőrizte előnyét.

A Partizan ellenfele a Konferencia Ligában a máltai Hamrun lesz, az első meccset augusztus 18-án Belgrádban játsszák. Kiemelkedik viszont a spliti Hajduk teljesítménye, amely csapat ugyan Portugáliában minimális vereséget szenvedett a Guimarãestől, ám az egy héttel korábbi kétgólos sikerének köszönhetően továbbjutott. Igazi drámát láthatott a közönség Pozsonyban, ahol a Slovan és a pireuszi Olimpiakosz párharca a hosszabbítás után sem dőlt el. Végül a büntetőpárharcban a görögök bizonyultak jobbnak.

A Kisvárda legjobbja a macedóniai albán Jasir Aszani (labdával) volt (Fotó: MTI)

A Kisvárda legjobbja a macedóniai albán Jasir Aszani (labdával) volt (Fotó: MTI)

A Konferencia Ligában nem történt meglepetés. A Fehérvár a duplázó Budu Zivzivadzénak köszönhetően kettős győzelemmel jutott be a rájátszásba. A Vidi következő ellenfele a Köln lesz, az első meccset Kölnben játsszák augusztus 18-án. Elismerés jár a Kisvárdának is, amely fél óra alatt kettőt ledolgozott háromgólos hátrányából, ám végül mégsem tudott meglepetést okozni, és búcsúzni volt kénytelen a nemzetközi kupaszerepléstől. A Čukarički az esélytelenek nyugalmával lépett pályára Hollandiában, és papírformaszerű vereséget szenvedett a Twentétől.

Eredmények, Európa-liga: Partizan–AEK (L) 2:2 (összesítésben 3:4), Guimarães–Hajduk 1:0 (2:3), Helsinki–Maribor 1:0 (3:0), Slovan–Olimpiakosz 2:2 (3:3, büntetőkkel 3:4), Dudelange–Malmö 2:2 (2:5) Slovácko–Fenerbahçe 1:1 (1:4), Zürich–Linefeld 3:0 (5:0).

A Konferencia Liga érdekesebb párharcai: Twente–Čukarički 4:1 (7:2), Petrocub–Fehérvár 1:2 (1:7), Kisvárda–Molde 2:1 (2:4), Alkmaar–Dundee United 7:0 (7:1), Anderlecht–Paide 3:0 (5:0), Arisz–Makkabi (TA) 2:1 (2:3).