2024. március 19., kedd

Új játszóterek létesülnek

Kishegyes és Bácsfeketehegy is játszótérrel fog gazdagodni – Az önkormányzat 9 millió dinárt fordít az új közösségi terekre

Kishegyes község önkormányzata olyan döntést hozott, hogy Kishegyesen és Bácsfeketehegyen létesítenek egy-egy korszerű játszóteret. A meglévőktől ezek abban fognak eltérni, hogy minden aktuális követelménynek eleget tesznek, valamint látványosak lesznek, és érdekesek a gyerekek számára. Sárközi István, a községi képviselő-testület elnöke arról számolt be, hogy szeretnék mihamarabb megépíteni az új közösségi tereket.

– Kishegyesen és Bácsfeketehegyen is egy-egy új játszótér épül. A 2022-es költségvetés tervezése során előirányoztuk az ehhez szükséges önkormányzati forrásokat. Mint minden más beruházás esetén, a folyamat abból áll, hogy a projektumra tervet kell készíteni, azt követően be kell építeni a közbeszerzési tervbe, és az alapján életre kell hívni a megrendelést. Ebben a pillanatban azt tudom mondani, hogy elkészültek a tervek, mind Kishegyesre, mind Bácsfeketehegyre. A közbeszerzést augusztus folyamán fogjuk kiírni, és szeretnénk, hogy a kivitelezés minél hamarabb megtörténjen – mondta el Sárközi, majd arról is szólt, hogy a világjárványt követően arra törekedtek, hogy újraindítsák a művelődési egyesületekben azokat a tevékenységeket, amelyek a gyerekeket érintik. Ugyanez elmondható a sportlétesítményekkel és a sportolási lehetőségekkel kapcsolatban is.

– Az önkormányzat részt vállal abban, hogy olyan közösségi terek jöjjenek létre, amelyekben a gyerekek gyerekekkel találkozhatnak, és a szülők, nagyszülők jelenlétében kellemes pillanatokat tölthetnek együtt. A járvány rámutatott, hogy a bezártság és az egymástól való távolságtartás nagyon rossz. Ennek tükrében úgy érezzük, hogy mindkét település megérdemel egy-egy korszerű játszóteret, amelyek minden biztonsági előírásnak megfelelnek, és a jelenlegi standardoknak eleget tesznek. Mindkét játszótér esetében fontos, hogy biztonsági kamerákkal is megvédjük a területet, amely körbe is lesz kerítve – számolt be a képviselő-testület elnöke.

Az új játszóterek mind Kishegyesen, mind Bácsfeketehegyen a Fő utca nyugati oldalán kapnak helyet. Kishegyesen a Vasút utca és a Fő utca kereszteződésénél lévő körforgalom melletti üres portán fogják megépíteni. Bácsfeketehegyen a régi malom elbontása után keletkezett egy zöld felület, ezt fogják belakni a játszótérrel – tudtuk meg Sárközitől, aki arról is szólt, hogy mindkét területen lehetséges a parkosítás, és további fejlesztéseknek is teret ad. A képviselő-testület elnöke végezetül azt is elmondta, hogy a két játszótér teljes költsége 9 millió dinár. Ezt az önkormányzat saját költségvetéséből teremti elő.

Kishegyesen itt kap helyet a játszótér: a Vasút utca és a Fő utca kereszteződésénél lévő körforgalom melletti üres portán fogják megépíteni (Lakatos János felvétele)

Kishegyesen itt kap helyet a játszótér: a Vasút utca és a Fő utca kereszteződésénél lévő körforgalom melletti üres portán fogják megépíteni (Lakatos János felvétele)

Nyitókép: Kishegyesen itt kap helyet a játszótér: a Vasút utca és a Fő utca kereszteződésénél lévő körforgalom melletti üres portán fogják megépíteni (Lakatos János felvétele)