2024. április 24., szerda
EURÓPAI SZUPERKUPA

Ancelotti negyedszer ünnepelhetett

A Helsinkiben megrendezett európaiszuperkupa-mérkőzésen a Real Madrid gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, igaz, mezőnyfölénye kezdetben nem párosult veszélyes helyzetek kidolgozásával. A Frankfurt viszont az első komolyabb ellentámadás során közel került a gólszerzéshez, és Kamada Daicsi lövésénél Thibaut Courtois-nak, a spanyolok hálóőrének komoly védést kellett bemutatnia. Nem sokkal később a másik kapunál Vinícius Júnior próbálkozásánál a gólvonalról vágták ki a németek a játékszert. Egy újabb gyors ellentámadás során ismét a Frankfurt került helyzetbe, de Ansgar Knauff lövésének hárítása nem okozott gondot Courtois-nak. Ezzel a németek el is lőtték a puskaporukat az első félidőre. A Real részéről kis szerencsével Vinícius Júnior gólt szerezhetett volna, majd egy szögletet követően David Alaba előnyhöz juttatta a királyi gárdát. A szünet előtt még Karim Benzema lőhetett kapura a tizenhatoson belül, ám kicsivel célt tévesztett.

A boldog madridiak (Fotó: Beta/AP)

A boldog madridiak (Fotó: Beta/AP)

A második játékrészben tíz perc elteltével ismételten Vinícius Jr. veszélyeztetett, de ahogy előző két próbálkozásánál, ezúttal sem tudta bevenni az ellenfél kapuját. Nem sokáig szomorkodott azonban a brazil támadó, hiszen Casemiro felső lécen csattanó bombáját és Knauff újabb kimaradt lehetőségét követően a Real Madrid második találatánál ő adta a gólpasszt Benzemának. Hiába váltott támadóbb hadállásra a Frankfurt – többek között Mario Götze is pályára lépett –, a spanyolok rutinosan őrizték előnyüket, és összességében magabiztosan nyerték meg a mérkőzést.

A csapat a története során ötödször emelhette magasba a serleget, amivel beérte a Barcelonát és a Milant. Carlo Ancelotti pedig újabb rekordot állított fel, hiszen ő lett az első szakvezető, aki negyedszer nyerte meg a szuperkupát.