2024. április 26., péntek

Újabb épület újult meg a Tartományi Klinikai Központban

Befejeződtek a munkálatok a Vajdasági Klinikai Központ Abdominális, Endokrinológiai és Transzplantációs Sebészeti Klinikája épületén, a tartományi kormány további egészségügyi beruházásokat jelentett be – számolt be a 021.rs hírportál.

Igor Mirović tartományi kormányfő közölte: arra számít, hogy jövőre megkezdődik az Urológiai és a Szemészeti Klinika rekonstrukciója, valamint a Fogászati Klinika építése.

– Amennyiben a Tartományi Képviselőház elfogadja a tartományi kormány javaslatát, akkor az év végéig megszületik a szerződés a Kamenica 1. rekonstrukciójának megkezdéséről, és Szerbia kormányának megalakulása után várhatóan megkezdődik a Szabadkai Közkórház átfogó felújítása is – közölte Mirović.

A tartományi kormányfő szerint mindez azt jelenti, hogy a tartományi és a szerb kormány a következő évben is befektet az egészségügyi rendszer fejlesztésébe, és ez továbbra is az egyik prioritás lesz.

– Az az elképzelésünk, hogy az egészségügybe való folyamatos befektetéssel elérjük a fejlettebb országok színvonalát, és ez csak akkor lehetséges, ha a legképzettebb egészségügyi dolgozók továbbra is alkalmazzák az eljárásokat, új munkaerőt hoznak létre, valamint fent kell tartanunk a beruházások folytonosságát – szögezte le Mirović.