2024. április 23., kedd

Milliárdokat veszítettek a legtehetősebbek

A globális részvénypiaci mozgások az idén nem kedveznek a szupergazdagoknak. A világ 500 leggazdagabb emberének vagyona 1400 milliárddal csökkent az idei első félévben – írja a Bloomberg. Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója például nemrégiben még a tízes listán szerepelt, az idén azonban több pénzt veszített mint bárki a világon, vagyona ugyanis 65,5 milliárd dollárral csökkent.  Ez elsősorban a Facebook részvényeinek a zuhanásával magyarázható. Zuckerberg azonban nem igen panaszkodhat, hiszen még mindig 62 milliárd dollárja van, amivel a világ 17. leggazdagabb embere.

Elon Musk, a Tesla vezére is sok pénzt veszített, csaknem 62 milliárd dollárt. Jeff Bezos, az Amazon alapítója pedig még ennél is többet, 63 milliárd dollárt.

A Bloomberg vagyonuk alapján milliárdosokat rangsoroló Billionaires indexe szerint Elon Musk 208,5 milliárd dolláros vagyonával továbbra is a világ leggazdagabb embere. A második helyen Jeff Bezos áll, 129,6 millárd dollárral. A harmadik helyen Bernard Arnault, a francia LVMH luxusipari társaság vezérigazgatója szerepel, Bill Gates 114,8 milliárd dollárral pedig negyedik. A lista szerint csak ők négyen rendelkeztek 100 milliárd dollárnál nagyobb vagyonnal a világon június végén, az év elején pedig még tízen voltak.