2024. április 18., csütörtök

Szóval, rímmel, színházzal drámatábor

Augusztus 22-e és 26-a között tartja meg az idén negyedik alkalommal az óbecsei Bóbita Nagycsaládosok Egyesülete a helyi Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben a Szóval, rímmel, színházzal elnevezésű drámatábort.

– Idei drámatáborunk oktatói ezúttal Rókus Zoltán és Budinčević Krisztián, a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagjai lesznek. A két színész a nyelv szépségét, a beszéd tisztaságának fontosságát, a szavalás dallamát, a színpadi mozgást és a színészvilág rejtelmeit ismerteti meg a tábor résztvevőivel az öt nap alatt – mondta Ricz Kasziba Beáta, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör munkatársa, aki hozzátette, hogy a drámatábornak az elmúlt három évben is nagy sikere volt. Tavaly mintegy 25-en vettek részt a rendezvényen, sokan közülük rendszeres táborozóknak számítanak.

A szervezők minden munkanap a Petőfi kultúrkör irodájában 8 és 13 óra között, illetve a 69-10-556-os telefonszámon az említett munkaidőben várják a résztvevők jelentkezését.

A drámatábor, amely a budapesti Nemzeti Kulturális Alap és a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával valósul meg, a tervek szerint pénteken este, augusztus 26-án gálaműsorral zárul. Ez alkalommal a táborozók bemutatják azt, amit az öt nap alatt megtanulnak.